Managed hosting door True

HP Touchpad niet in Nederland te koop

 

De tabletcomputer HP Touchpad ligt voorlopig nog niet in de Nederlandse winkels. Het antwoord van HP op de populaire iPad van Apple ligt vanaf 1 juli 2011 in de winkels in de Verenigde Staten. 'Binnen enkele dagen' wordt de HP-tablet in Europese landen als Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland verkocht, zo meldt de leverancier. Later dit jaar volgen onder andere Spanje en Italië.

Nederland wordt niet genoemd. Het is volgens een woordvoerder van de leverancier nog onbekend of en wanneer de tablet in Nederland wordt verkocht.

Met de verkoop van de tabletcomputer bindt HP de strijd aan met de Apple iPad en iPhone. De tablet werkt op het besturingssysteem WebOS, dat van het overgenomen Palm afkomstig is. Daarnaast introduceert HP twee smartphones die op WebOS werken. Hiermee bindt HP de strijd aan met Google Android. Later is HP van plan WebOS op pc's te installeren. Dat is minder goed nieuws voor Microsoft die aan Windows 8 besturingssysteem werkt.

De HP TouchPad is een 9,7-inch tablet van 13 mm dik en weegt 760 gram. De HP Touchpad heeft een scherm van 1024 bij 768 pixels. Het apparaat is uitgerust met een 2 gigahertz dual-core Snapdragon-processor, heeft één camera voor videochat, 16 of 32 GB ingebouwd geheugen, 'Beat by Dre'-speakers en ondersteunt Adobe Flash Player. Voorlopig ondersteunt de TouchPad alleen Wi-Fi-verbindingen. Later komt er een 3G/4G-versie van de HP Touchpad op de markt, aldus de leverancier. Volgens HP wordt de HP Touchpad eerst verkocht in landen waar meer WebOS-gebruikers zijn.

Microsoft Windows

HP concurreert met zijn WebOS direct met Apple's iPad and iPhone die werken op het iOS-besturingssysteem. Tevens concurreert WebOS met Google's Android-besturingssysteem. HP zegt zijn besturingssysteem WebOS in de toekomst ook op zijn pc's te willen uitbrengen. Wanneer precies is nog onduidelijk. Aangezien HP een grote speler is in de markt voor zakelijke pc's zou deze nieuwe strategie vooral impact hebben op de verkoop van het Microsoft Windows-besturingssysteem. Dit is opmerkelijk, want HP en Microsoft zijn al lange tijd trouwe partners van elkaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4016216). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.