Managed hosting door True

Capgemini neemt Qliktech op in BI-aanbod

 

Ict-dienstverlener Capgemini heeft een wereldwijde overeenkomst getekend met bi-leverancier Qliktech. De producten van de van oorsprong Zweedse bi-leverancier worden opgenomen in het aanbod van Capgemini's Global Business Information Management (BIM) tak. Die divisie houdt zich bezig met advisering over en systeemintegratie van business intelligence systemen.

Inmiddels zijn honderd consultants van de zevenduizend medewerkers van de bi-tak van de dienstverlener getraind op het gebruik van Qlikview, de software van Qliktech.

Capgemini BIM heeft samenwerkingsovereenkomsten met alle grote bi-leveranciers zoals SAP, Microsoft, Oracle, IBM, SAS, Teradata, Informatica. Daarnaast zijn er overeenkomsten met diverse partijen die specifieke oplossingen of markten bedienen, zoals Qliktech of Palantir. Er wordt ook samengewerkt met een aantal open source leveranciers zoals Pentaho, Jaspersoft en Talend.

Qliktech sloot onlangs ook een partnerovereenkomst met ict-dienstverlener Logica.De leverancier richt zich op bi-rapporten die met relatief weinig ict-kennis in elkaar gezet kunnen worden. De leverancier noemt de toename van bedrijfsgegevens, de vraag naar gebruik op mobiele apparatuur en bi die loskomt van de ict-afdeling, als de belangrijkste ontwikkelingen.

Google, Apple, Salesforce

Qliktech ziet zichzelf in het rijtje van vernieuwende ict-leveranciers zoals Google (zoekgebied), Salesfore.com, (crm-leverancier) en Apple (dat met de iPad en iPhone trendzettend is in mobiele apparatuur).

Het in 1993 opgerichte Qliktech heeft bijna negenhonderd medewerkers verspreid over 28 kantoren in 23 landen. Het bedrijf behaalde in 2010 een omzet van 226,5 miljoen dollar. Het bedrijf is sinds 2010 genoteerd aan de technologiebeurs Nasdaq.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4016090). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.