Managed hosting door True

Leverancier opent aanval op Facebook

Google test rolgebaseerde sociale netwerksite

 

Internetreus Google introduceert de sociale netwerksite Google+. Deze nieuwe internetsite moet het opnemen tegen andere sociale netwerksites, zoals Facebook en Hyves. Google+ is voorlopig nog een testproject en enkel beschikbaar op uitnodiging. Het opvallende aan de netwerksite van Google is dat berichten voor bepaalde contacten kunnen worden afgeschermd.

Google+ heeft alle toeters en bellen die op een sociale netwerksite te vinden zijn. De gebruiker kan een profiel aanmaken, vrienden uitnodigen, statusupdates doen en foto's en video's delen. Bij Google+ wordt de nadruk op 'ringen' (circles) gelegd: je kan daarmee gemakkelijk zelf bepalen welke vrienden welke informatie zien. Zo kan een werkgever geen vakantiefoto's van een werknemer  zien, maar vrienden wel. De 'circles' werken via met een 'drag & drop' tool. 

Op Google+ heeft verder de functie 'Sparks'. Dit is is een functie die op basis van een gebruikersprofiel automatisch online artikelen, websites en video's aanbeveelt. De functie 'HangOuts' is voor 'spontaan' videochatten met online vrienden.

Google Buzz

Voor Google is Google+ een tweede poging om een sociale netwerkdienst van de grond te krijgen. Google Buzz, dat begin 2010 werd toegevoegd aan de emaildienst Gmail, is nooit goed van de grond gekomen.

Google+

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4015094). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.