Managed hosting door True

Canon, Eneco en DSM nemen Office 365 af

 

Printerleverancier Canon Europa, chemie- en bio-technologieconcern DSM en energieleverancier Eneco gaan het online kantoorpakket Microsoft Office 365 afnemen. Dat maakte het softwarebedrijf bekend tijdens de Nederlandse presentatie van het kantoorpakket op het hoofdkantoor in Schiphol. Door de overeenkomst met de genoemde bedrijven gaan het komende halfjaar 65.000 medewerkers gebruikmaken van het kantoorsoftwarepakket, dat als webdienst wordt geleverd.

Dat vertelde marketing-directeur Hans van der Meer tijdens de bijeenkomst in hoofdkantoor The Outlook. De leverancier positioneert het nieuwe kantoorpakket daarmee graag als oplossing voor grote ondernemingen. Daarnaast mikt het op middelgrote- en kleine bedrijven en zelfstandigen.

Volgens Van der Meer hebben grote klanten vooral gewacht op de toevoeging van het beveiligingselement active directory federation services. Dat koppelt de inlog van de kantoorsoftware aan het bedrijfsnetwerk. Office 365-voorganger BPOS had dat element voor de beveiligde koppeling tussen bedrijfsnetwerk en externe servers niet.

Microsoft verwacht ook klanten te winnen onder de overheidinstanties en financiële instellingen. Daarbij garandeert de softwareleverancier dat gegevens worden opgeslagen in het Microsoft-datacenter in Ierland zodat wordt voldaan aan wet- en regelgeving voor de opslag van bedrijfsdata op Europees grondgebied.

Office, Sharepoint, Exchange en Lync

Microsoft Office 365 is een bundeling van de 2010-webversies van Office, Sharepoint, Exchange en Lync (voorheen Office communication Server). De kantoor-, samenwerking-, mail- en vergadersoftware is de opvolger van BPOS (Microsoft Business Productivity Online Suite). Dat is een bundeling van de 2007-versies van de websoftware. Alle BPOS-gebruikers worden op termijn gemigreerd naar Office 365.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4014658). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.