Managed hosting door True

ICT'er tevreden over werk en werkgever

 

Werknemers in de ict-sector zijn tevreden over hun werk en hun werkgever. Het rapportcijfer dat de werknemers geven, is precies gelijk aan het landelijk gemiddelde van twaalf sectoren. De betrokkenheid en de trots zijn iets groter dan landelijk. Bijna zes op de tien werknemers zouden hun huidige werkgever bij anderen aanbevelen, tegen 53 procent landelijk. Dit blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Integron.

Landelijk gezien steeg de tevredenheid van werknemers in twaalf sectoren van 7,0 naar 7,2. In relatieve zin blijven de ontwikkelingen binnen de ict-sector achter bij de landelijke ontwikkelingen. De waardering voor de aspecten die werknemers het belangrijkst vinden, de zogeheten kernverwachtingen, ligt met 7,4 wel hoger dan de overall waardering. Plezier in het werk staat bovenaan de lijst met kernverwachtingen. De hoogste waardering in dat lijstje is voor de samenwerking met collega's (8,3) en de collegiale sfeer (8,1). De waardering voor leidinggevenden en de hoogte van het salaris is sinds 2010 aanmerkelijk belangrijker geworden. De waardering voor de hoogte van het salaris en het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden (beide 6,6) haalt de gemiddelde waardering flink naar beneden.

Langer doorwerken

Van alle sectoren is de behoefte aan interne opleidingen en trainingen in de ict-sector het grootst. Bijna acht op de tien werknemers zeggen daaraan behoefte te hebben en krijgen daar ook de mogelijkheden voor. Het onderzoek geeft ook inzicht in de bereidheid van werknemers om tot op hogere leeftijd door te werken. Gemeten over alle sectoren zijn zes op de tien Nederlanders bereid langer door te werken als zij de mogelijkheid krijgen om flexibel te werken. Een nog hoger percentage (73 procent) wil tot op latere leeftijd doorgaan met werken als ze minder uren per week kunnen gaan werken. Zonder deze tegemoetkomingen van de werkgever is slechts 10 procent bereid langer door te werken.

Over het onderzoek

Voor het onderzoek 'Medewerkerbeleving in Nederland 2011' zijn 4400 werknemers in twaalf sectoren ondervraagd. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd. De editie 2011 biedt op onderdelen een vergelijking met de uitkomsten van het onderzoek in 2009 en 2010. Daaruit blijkt onder andere dat het percentage werknemers dat tevreden is over hun werkgever, groeit van 68 procent in 2010 naar 76 procent in 2011. Gemiddeld geven werknemers een rapportcijfer 7,2. De ict-sector volgt dat gemiddelde.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4014645). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.