Managed hosting door True

HP levert infrastructuur voor clouddienst Centric

 

HP heeft een contract gesloten met ict-dienstverlener Centric voor het leveren van een nieuwe infrastructuur die als fundament gaat dienen voor Centric’s Cloud Services. HP levert daarvoor producten uit zijn Cloud Infrastructure-portfolio dat bestaat uit HP CloudSystem Matrix-server, dataopslag en netwerken.

Centric biedt zijn klanten de mogelijkheid om over te stappen van een traditionele ict-omgeving naar een (gedeeltelijke) private cloudomgeving. Klanten betalen hierbij naar gebruik. Centric zorgt voor de installatie, het functioneel beheer en de applicatiediensten. HP levert de technische infrastructuur via een 'pay per use-model', waardoor ook Centric zelf betaalt naar gebruik.

HP Converged Infrastructure is gericht op service providers en grote bedrijven die niet meer zelf een eigen infrastructuur willen bouwen. De infrastructuur voor Centric bestaat uit een 'dual-datacenter'-concept en omvat HP CloudSystem Matrix (inclusief beheersoftware), HP storage (3Par, EVA, X9720, MSL 8090 tape libraries), HP B-series san-switches en HP MPX200-routers. HP levert tevens CloudStart-consultingdiensten, implementatie-ondersteuning en beheerdiensten.

Paul McCartney

De digitale bibliotheek van Paul McCartney is onlangs geplaatst op een HP Converged Infrastructure, die bestaat uit modulaire bouwblokken van HP-servers, -storage, -networking en -managementsoftware. De bestanden zijn opgeslagen in een private cloud die wordt aangeboden vanuit HP-datacenters.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4014608). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

De vraag die je kunt is stellen is of Centric met deze beslissing nu zelf "gebruiker" is van de cloud of een "reseller" van cloudservices van HP. In iedergeval geeft Centric hiermee aan geen visie en strategie te hebben met betrekking cloud vraagstukken, behalve het kunnen aanbieden van de standaard infrastructuur componenten. De potentie die Centric heeft wordt op deze wijze volledig teniet gedaan door een verbond te sluiten met een leverancier. Jammer.

Vacatures bij Centric

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.