Managed hosting door True

'Markt twijfelt aan desktopvirtualisatie'

 

Zorgen

De Nederlandse zakelijke markt maakt nog niet de overstap naar desktopvirtualisatie. Slechts 3 procent heeft het wel doorgevoerd, dit in tegenstelling tot servervirtualisatie dat wel grootschalig is uitgerold. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile onder circa tweeduizend ict-verantwoordelijke functionarissen.

Het percentage van 3 procent is gemiddeld, want bij bedrijfsvestigingen met minder dan vijftig werkplekken wordt slechts in 1 procent van de gevallen desktopvirtualisatie doorgevoerd. Tot honderd werkplekken ligt dit op 2 procent terwijl tot vijfhonderd werkplekken en meer dan dat aantal respectievelijk 4 en 9 procent scoren.

De groei van servervirtualisatie vlakt volgens Computer Profile af. De afgelopen twaalf maanden is deze markt met nog maar 13 procent gegroeid.

Marktanalyse

Lees ook de volledige marktanalyse ‘Zakelijke markt zet desktopvirtualisatie beperkt in'. Hierin gaat Computer Profile dieper in op de adoptie van desktop- en servervirtualisatie in de Nederlandse zakelijke markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4014265). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Computer Profile doet geen marktonderzoek, die houden een database bij met ICT informatie, sommige van die adressen zijn langer dan 18 maanden niet geupdate. In feite wordt hier dus een situatie beschreven die 9 tot 12 maanden geleden mogelijk een feit was. Verder is hier ook geen sprake van een aselecte steekproef en zeker niet van verantwoorde statistiek. Deze cijfers zijn leuk, maar naar mijn mening niet echt bruikbaar of betrouwbaar.

De cijfers zijn enkel gebaseerd op bedrijven die binnen het jaar een update gehad hebben, die meegewerkt hebben aan het onderzoek. Het betreft juist wel een aselecte steekproef, daar het bedrijven betreft die beschikken over een minimale automatiseringsgraad. De wet van de grote aantallen is hier volledig van toepassing, hetgeen leidt tot een betrouwbare weergave van de markt.

Beste Sander, uit jouw antwoord blijkt al dat je weinig kennis van statistiek hebt. De wet van de grote aantallen is geen bekend statistisch begrip. Het feit dat je dus praat van een a-selecte steekproef en vervolgens de voorwaarden noemt om de analyse meegenomen te worden ("minimale automatiseringsgraad") geeft dus al aan dat het om een selecte groep bedrijven c.q. organisaties gaat. Met andere woorden mijn dank voor het aantonen van mijn stelling en het erkennen van de slechte statistische onderbouwing van de cijfers. Zoals een ieder weet voeren jullie geen onderzoek uit, maar is dit een extract van jullie adressen en ICT kengetallen database, welke in eerste instantie en primair opgebouwd wordt om verkoop te ondersteunen bij ICT bedrijven in de Benelux. Verder ben ik bekend met jullie vragenlijst welke gehanteerd wordt voor de data verzameling en updates en daar zal elke rechtgeaarde onderzoeken zeker zijn twijfels bij hebben.

Naar mijn mening valt Teminal Services / SBC ook onder desktop virtualisatie, niet alleen VDI dus.
Is hier rekening mee gehouden ? Ik denk dat het percentage dan veel hoger uitvalt.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.