Managed hosting door True

NetApp breidt partnerprogramma uit rond cloud

 

NetApp introduceert nieuwe technologieën als onderdeel van de NetApp OnCommand managementsoftware, die de gedeelde storage-infrastructuur beheert, automatiseert en analyseert. Tevens heeft NetApp haar Alliance Technology Partner-programma uitgebreid met partners op het gebied van cloudmanagement om de storagemogelijkheden voor een cloud-infrastructuurdienst verder uit te breiden.

Dit zorgt voor integratie tussen oplossingen voor cloudmanagement en NetApp OnCommand, waardoor end-to-end management van de volledige cloud-infrastructuur kan worden geboden. Met de Unified Storage-architectuur zegt NetApp een storagebasis voor de cloud en een pakket van storage- en datamanagementmogelijkheden te bieden, gebouwd op Data ONTAP. De gedeelde IT-infrastructuur biedt volgens NetApp een oplossing voor multi-tenancy die dynamisch mee kan schalen om aan de veranderende vraag te voldoen. Zakelijke klanten kunnen bij groei van de onderneming op hun eigen tempo overgaan op een privé-cloudomgeving, zonder hun IT-infrastructuur te verstoren, aldus de leverancier.

De nieuwe NetApp OnCommand-managementsoftware biedt vier elementen die samen een cloud vormen: servicecatalogus, serviceanalyse, automatisering en selfservice. Met de nieuwe NetApp OnCommand Unified Manager is het mogelijk om een storageservicecatalogus te definiëren. Daarnaast biedt het op policy's gebaseerde automatisering, inclusief provisioning, dataprotectie en servicebewaking. Bovendien biedt het nieuwe NetApp OnCommand Insight de serviceanalyse voor storage en de rest van de infrastructuur, zodat klanten de zichtbaarheid en kennis verkrijgen die nodig is voor het optimaliseren van cloudservices. Dit omvat meting op basis van gebruik, bewaking van serviceniveaus en prestaties, en modellering en planning van capaciteiten.

NetApp heeft ongeveer twintig partners voor cloudmanagement in zijn Alliance Technology Partner-programma geïntegreerd, waaronder BMC, CA, Fujitsu, Microsoft, newScale, Tivoli en VMware. De software-oplossingen voor cloudmanagement van deze partners bieden automatisering en management van de cloud-infrastructuur en kunnen worden geïntegreerd met NetApp OnCommand.

Vorig jaar ging NetApp officieel van start met zijn Partner Program for Service Providers, een primeur in de storagemarkt. Op het moment telt dit programma meer dan dertig serviceproviders die meer dan vijftig cloudservices leveren over de hele wereld. Het programma is een belangrijk onderdeel van de strategie van NetApp om klanten op meerdere manieren te kunnen bereiken en het heeft geholpen om op NetApp gebouwde cloudservices te bieden aan meer dan een miljard eindgebruikers.

In november 2010 introduceerde NetApp nieuwe platformmogelijkheden, producten en technologieën, inclusief de eerste FlexPod-oplossing van Cisco en NetApp met VMware. Hiermee helpen de drie partijen klanten bij de overstap naar een flexibele en efficiënte gedeelde IT-infrastructuur. Met meer dan 150 klanten die reeds gezamenlijke datacenteroplossingen op basis van de FlexPod-ontwerparchitectuur hebben geïmplementeerd, introduceerden NetApp en Cisco vorige maand een nieuwe ontwerpgids voor FlexPod die SAP-applicaties ondersteunt. Daarnaast introduceerde NetApp de nieuwe NetApp Hyper-V Cloud Fast Track met Cisco, in samenwerking met Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4014101). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.