Managed hosting door True

Freelance ontwikkelaar ziet uurloon dalen

 

Freelance softwareontwikkelaars en bouwers van mobiele applicaties gaan in 2011 beduidend minder geld verdienen. Zij zagen zich genoodzaakt om hun uurloon ten opzichte van 2010 naar beneden bij te stellen om zodoende toch nog opdrachten binnen te kunnen halen. Dit blijkt uit onderzoek van Freelancematch.nl onder 6937 freelancers en zzp'ers in de zakelijke dienstverlening.

Met de opkomst van mobiele applicaties was het voor de freelance ontwikkelaar daarvan de afgelopen jaren goed geld verdienen. Het aanbod van app-ontwikkelaars is echter explosief gestegen waardoor deze freelancer zijn uurloon heeft moeten halveren (51 procent). Van een uurloon van honderd euro vraagt deze bouwer nu nog 49 euro per uur voor de ontwikkeling van mobiele applicaties.

Voor de freelance softwareontwikkelaar ziet 2011 er ook minder rooskleurig uit, maar deze ict'er hoeft minder in te leveren dan de ontwikkelaar van mobiele applicaties. Het uurloon daalt wel met 18 procent ten opzichte van 2010, maar de softwareontwikkelaar vraagt nog wel 55 euro per uur voor zijn diensten (2010: 67 euro). Dit is nog altijd beter dan het gemiddeld uurtarief van 49 euro voor freelancers in het algemeen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4014064). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.