Managed hosting door True

Wel betalen voor dataverplaatsing naar andere omgeving

Verhuizing data naar Azure wordt gratis

 

Microsoft schrapt per 1 juli 2011 alle tarieven voor het verplaatsen van data naar het cloudplatform Windows Azure. Op het Windows Azure-teamblog van Microsoft staat te lezen dat klanten voortaan data gratis kunnen verplaatsen naar Azure. De gratis dienst is onder andere interessant voor klanten die veel data moeten opslaan voor veel gebruikte applicaties. Voor het verplaatsen van data vanuit Windows Azure naar andere omgevingen moet nog wel worden betaald.

Buiten en tijdens piektijden is het verplaatsen van data naar Windows Azure gratis. Er moet echter wel betaald worden voor het verplaatsen van data vanuit Windows Azure naar andere omgevingen. Een uitgebreide prijslijst voor Windows Azure is te vinden in Microsoft's online Windows Azure Platform Offer Comparison Table.

Met het schrappen van de tarieven voor dataverkeer naar Windows Azure hoopt Microsoft dat klanten het prijsmodel van Windows Azure meer transparant gaan vinden. Gebruikers van Windows Azure  betalen tarieven voor gebruikstijden, het verplaatsen van data, dataopslagcapaciteit en -verplaatsing. Daarnaast moet er maandelijks worden betaald voor de SQL Azure-clouddatabase en voor de Windows Azure AppFabric cloud computing-diensten.

Amazon, Google en Salesforce

Microsoft Windows Azure is een platform as a service (Paas) waarop organisaties applicaties in de cloud kunnen bouwen en uitrollen. Het platform concurreert met Amazon's Elastic BeanStalk, Google's AppEngine, Salesforce's Force.com en enkele andere partijen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4013975). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.