Managed hosting door True

Samenwerking Licensewatch en Pyx-IT

 

Het in Denemarken gevestigde Licensewatch en Pyx-IT hebben een partner-overeenkomst gesloten waarmee MKB organisaties in Nederland toegang krijgen tot een unieke Software Asset Management oplossing.

Momenteel controleert BSA (Business Software Alliance) intensief op (bewust of onbewust) illegaal gebruik van software. Illegaal gebruik van software kan leiden tot hoge boetes - opgelegd door de BSA of een software uitgever - maar ook tot complicaties binnen het IT-netwerk van organisaties . Zo komt het vaak voor dat softwareapplicaties conflicteren met elkaar zonder dat dit intern bekend is. aldus Licensewatch.

Pyx-IT is gespecialiseerd in het uitvoeren van licentiebeheer voor haar cliënten, waarbij ze gebruik maakt van de software van Licensewatch voor de eigen ontwikkelde Software Pre-Scan. Edward Wijnen, Vice President Sales van LicenseWatch, geeft aan dat met de samenwerking met Pyx-IT een strategische stap gezet is waarbij nu ook MKB organisaties snel en eenvoudig hun software licenties in kaart kunnen brengen en efficient kunnen beheren. "Zo kan nu iedereen effectief besparen op licentiekosten en incompliance vermijden."

Een onafhankelijke survey van The ITAM Review bracht naar voren dat in 2010 78% van de ondervraagde bedrijven een software audit heeft ondergaan. Een aantal sofware leveranciers heeft aangegeven het aantal audits op te gaan voeren in 2011.

Besparingen
Tegen een geringe investering per werkplek krijgen organisaties inzicht in de aanwezige softwarelicenties binnen de organisatie. In vrijwel alle gevallen leidt de uitvoering van de Pyx-IT Software Pre-Scan tot significante besparingen voor organisaties, zo beweren de twee bedrijven. Directeur Remon Harmelwaard van Pyx-IT: 'Door een juist beheer van de softwarelicenties kun je de bedrijfsprocessen stroomlijnen en de betrouwbaarheid en veiligheid van IT verhogen. Het inventariseren en bijhouden van software en de licenties vormt een integraal onderdeel van het huidige IT beleid. Door exact inzicht te hebben in de binnen een organisatie aanwezige licenties en het gebruik daarvan, kan eenvoudig vastgesteld worden welke veranderingen in softwarelicenties nodig zijn, wat leidt tot hogere productiviteit van medewerkers, kostenbesparingen en het voorkomen van illegaal gebruik van software.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4010141). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.