Managed hosting door True

'IBM profiteert van ruzie tussen HP en Oracle'

 

De oplopende ruzie tussen HP en Oracle over de toekomst van de Itanium-processor leidt er toe dat steeds meer klanten overstappen naar IBM. Klanten zijn onzeker en kiezen daarom vaker voor de Unix-gebaseerde IBM Power-systemen. Dit melden twee verschillende onderzoeksbureau's.

HP verwijt Oracle dat het contractuele overeenkomsten rond de ondersteuning van Intel Itanium-processors niet nakomt, nu het bedrijf van Larry Ellison de softwareondersteuning voor Itanium-servers heeft stopgezet. HP verdenkt Oracle ervan dat het zo klanten dwingt om over te stappen naar de Sparc-servers die afkomstig zijn van het overgenomen Sun. Klanten kopen steeds minder Sparc-servers. HP vraagt de rechter nu Oracle te dwingen om software te blijven ontwikkelen die geschikt is voor Itanium. Daarnaast is er nog oud zeer over het feit dat Mark Hurd, voormalig ceo van HP nu werkzaam is bij Oracle.

Volgens analisten kan IBM profiteren van de ruzie tussen HP en Oracle. Volgens analistenbureau The Enderle Group is IBM al succesvol in het binnenhalen van Unix-gebruikers die van HP en Oracle overstappen naar IBM Power Systems.  Daarvoor bestaat het speciale programma 'IBM Migration Factory'. Door de ruzie willen meer klanten over stappen naar IBM, omdat ze zekerheid willen en geen risico willen lopen met hun bedrijfskritische systemen, aldus The Enderle Group.

Unix

Roger Kay, analist bij Endpoint Technologies Associates, is het daarmee eens. In een column op forbes.com schrijft hij dat grote klanten onzeker zijn geworden over de toekomst van Intanium-processor. Daardoor stappen ze over naar IBM, omdat deze leverancier zijn marktaandeel in Unix-servermarkt heeft weten te vergroten. Zelfs als Oracle weer de ondersteuning van Itanium hervat, of als HP de rechtszaak wint, dan maakt het niet veel meer uit, aldus Kay. 'Grote bedrijven houden niet van onzekerheid.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4010093). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.