Managed hosting door True

Easi2010 start aanbesteding Managed Services

 

Het Rijk is binnen het project Easi2010 gestart met de aanbesteding van het cluster Managed Services. Dit cluster is het derde van de zeven clusters dat aanbesteed wordt. Marktpartijen die mee willen dingen naar het contract voor dit cluster kunnen tot 5 september 2011, 12.00 uur, een offerte indienen. De looptijd van het contract betreft vijf jaar met twee maal een optie tot verlenging met twee jaar. Easi2010 geeft geen inschatting wat het cluster ongeveer oplevert.

Met het cluster Managed Services wordt rekencentrumdienstverlening verworven, bestaande uit opslag- en verwerkingscapaciteit, netwerkcapaciteit en aanvullende infrastructuurdiensten. Easi2010 heeft voor dit cluster ook nog een aanvullende optie voor housing. Dit omvat de huisvesting van het rekencentrum inclusief het beheer daarover en bevat zoal vloeroppervlak, stroomvoorziening (inclusief UPS), koeling en koelvoorziening en netwerkvoorziening (hardware) in het rekencentrum en tussen de locaties. Het gaat hier ook om koppelingen met bestaande Rijksdiensten zoals RijksInternet, RijkConnect, RijksDNS en Diginetwerk (een besloten netwerk van overheidsnetwerken) en een koppeling met externe partijen die voorzieningen beheren op de infrastructuur van het Rijk.

Aanvullende dienstverlening

Naast deze basisdiensten biedt het Rijk ook optionele aanvullende dienstverlening. Het betreft in elk geval ondersteuning van de migratie van voorzieningen naar het rekencentrum Managed Services, uitvoeren van de transitie van voorzieningen van het rekencentrum Managed Services naar een geconsolideerd rekencentrum van de overheid, ondersteuning bij het ontwerp en de sizing van infrastructurele omgevingen ten behoeve van een voorziening, werkzaamheden die voortkomen uit technisch applicatiebeheer zoals bijvoorbeeld job scheduling, instaleren fixes, etc. en consultancy-diensten. Het gaat hier om het op aanvraag inzetten van medewerkers bijvoorbeeld voor advisering over de toepassing van de dienstverlening (aan applicatiebeheerders en systeemontwikkelaars).

Onder coördinatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werden eerder al twee gezamenlijke hardwareaanbestedingen gestart: voor werkplekapparatuur en accessoires. De looptijd van de overeenkomsten bedraagt twee jaar (inclusief eventuele jaarlijkse verlengingen tot maximaal vijf jaar). De totale contractwaarde voor Werkplekken wordt geschat op 25 miljoen, voor Accessoires op 10 miljoen. Ook loop momenteel de aanbesteding voor het cluster Webhosting. Tot 1 juli 2011 kunnen marktpartijen zich hier voor inschrijven.

Overige clusters

De overige drie aan te besteden clusters zijn Afdrukdiensten (multifunctionele afdrukapparatuur, netwerkprinters, licenties, diensten), waarvan de uitbesteding uitgesteld is tot na de zomer van 2011, Rekencentrum (servers, opslagcapaciteit, netwerkapparatuur, systemintegratie) en Beveiligingsoplossingen (oplossingen ter bescherming van informatie met als maximale classificatie departementaal vertrouwelijk).

Easi2010

Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Het idee om gezamenlijk grootschalig ict-diensten en hardware in te kopen stamt uit 2006. Diverse ministeries en andere rijksoverheidsorganisaties bundelden toen om de kosten te drukken hun inkoopkracht onder de projectnaam Easi2007. De contracten daarvan lopen in 2011 af. Besloten is om een vervolgproject op te zetten, met meer deelnemers en meer aan te besteden onderdelen, zoals beheerdiensten, hard- en software voor beveiliging en afdrukdiensten (multifunctionals).

Naast de tien ministeries doen ook Agentschap Telecom, OPTA, Nationale Ombudsman, Algemene Rekenkamer, Kabinet der Koningin, Tweede Kamer, ICTU, het CBS, COA, Raad voor de Rechtsbijstand, Reclassering Nederland en Raad voor de Rechtspraak (inclusief Studiecentrum rechtspleging) mee aan (sommige van) de clusters.

Zie voor meer informatie www.easi2010.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4009330). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.