Managed hosting door True

Google stopt met App Engine For Business

 

Google heeft in alle stilte afscheid genomen van Google App Engine for Business (GAE4B), een zakelijke cloudapplicatie voor Platform-as-a-Service (PaaS). Het internetbedrijf had al tijdens de recent gehouden Google I/O conferentie aangekondigd afscheid te nemen van Google App Engine for Business, maar had daarvoor geen datum opgegeven, omdat het bedrijf nog bezig was met nieuwe prijsmodellen voor cloudapplicatiedienst Google App Engine.

App Engine for Business is er niet meer, ‘maar maak je geen zorgen' zo schrijft Google op de App Engine for Business Web site. ‘Alle onderdelen van App Engine for Business komen beschikbaar voor App Engine ontwikkelaars in een nieuwe uitgave', zo schrijft Google. Onderdelen van Google App Engine for Business standard edition worden nu ondergebracht in Google App Engine. Dat betekent dat Google App Engine for Business niet meer als apart product wordt aangeboden, maar onderdeel wordt van Google App Engine, het Google-platform voor het ontwikkelen en hosten van toepassingen. Met Google App Engine kunnen ontwikkelaars drukbezochte webtoepassingen bouwen zonder dat ze een infrastructuur hoeven te beheren.

Concurrentie

Google App Engine voor Business werd in mei 2010 geïntroduceerd. gebruikers kunnen met deze app zakelijke applicaties bouwen met behulp van de cloudinfrastructuur van Google. Met de introductie van App Engine voor Business en een samenwerking met VMware wilde Google de verschuiving van de zakelijke it naar de cloud verder versnellen. Google App Engine for Business bood een ontwikkelingsset die ontwikkelaars in staat stelt applicaties in de cloud te bouwen en te hosten. Het had verder premium functies zoals cloudgebaseerde sql en ssl. Google App Engine for Business concurreert met Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure.

Google App Engine

Meer dan honderdduizend ontwikkelaars gebruiken Google App Engine voor het ontwikkelen van (web)applicaties. Volgens Google host App Engine meer dan tweehonderdduizend actieve applicaties waarop dagelijks 1,5 miljard bezoekers komen. Google App Engine is nu verkrijgbaar in Preview en komt later dit jaar beschikbaar als volledig product.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4008685). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.