Managed hosting door True

Directeur Radboud Berg vertrekt

Ordina snijdt managementlagen weg

 

Ordina voert een vereenvoudiging van de organisatiestructuur door. De ict-dienstverlener wil daarmee een duidelijker profiel in de markt neerzetten en slagvaardiger kunnen opereren. Het bedrijf brengt de activiteiten van Ordina Nederland onder in drie divisies: Consulting, Business Solutions en Professional Services & Projects. De activiteiten in België en Luxemburg vormen samen een afzonderlijke divisie. Met dit plan komen twee managementlagen te vervallen. Oudgediende Radboud Berg, de huidige directeur Business Solutions & ICT, vertrekt.

Het management van de vier divisies alsook de stafafdelingen gaan rechtstreeks rapporteren aan de raad van bestuur van Ordina. Die bestaat na het vertrek van de huidige bestuursvoorzitter Ronald Kasteel op 1 september 2011 uit Stépan Breedveld (bestuursvoorzitter) en Bart de Jong (financieel directeur). Een zegsvrouw van Ordina meldt dat het doel is een plattere organisatie met een duidelijker profiel en een directere aansturing neer te zetten, waarbij de raad van bestuur dicht op de commerciële activiteiten komt te staan en de rapportagelijnen korter worden.

Kasteel en Breedveld (die nu nog de rol van directeur Ordina Nederland bekleed) hebben het plan in een e-mail bekendgemaakt aan de managementgroep van Ordina van ongeveer honderd man. Het gaat om een voorgenomen besluit. Het plan is voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraad. Naar verwachting is de nieuwe organisatiestructuur voor het einde van het jaar afgerond.

Vervallen

De vier nieuwe divisies, Consulting, Business Solutions, Professional Services & Projects en België/Luxemburg, krijgen een eigen resultaatverantwoordelijkheid. Ze zullen worden geleid door Joris Hoppener (Business Solutions), Barend de Zoete (Professional Services & Projects), Franky van Damme (België/Luxemburg) en Stépan Breedveld a.i. (Consulting). In het nieuwe plaatje komt de functie van directeur Ordina Nederland niet meer terug. Het bedrijfsonderdeel Clockwork is opgenomen in de divisie Business Solutions.

De woordvoerster kan nog niet aangeven hoe de personeelsverdeling over de nieuwe divisies eruit ziet. Wel benadrukt ze dat de totale personeelsomvang nauwelijks wijzigt, al vervalt de positie van Radboud Berg, de huidige directeur Business Solutions & ICT. Berg heeft besloten zijn carrière buiten Ordina voort te zetten. Er zou geen passende functie voor hem te vinden zijn. Hij werkte 21 jaar voor het automatiseringsbedrijf.

Herstructurering

Nadat bekend is geworden dat Breedveld Ronald Kasteel over een paar maanden opvolgt als baas bij Ordina drukt hij al een stempel op het bedrijf. Naast deze herstructurering schrapte de aankomende chief executive officer al 85 ondersteunende banen. Dat gebeurt grotendeels door aan te sturen op verloop en vertrekregelingen, meldde Het Financieele Dagblad kortgeleden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4001596). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.