Managed hosting door True

Juniper en SurfControl samen in webfiltering

 

SurfControl leverancier van web- en e-mail filteroplossingen voor organisaties, heeft bekend gemaakt dat Juniper Networks SurfControl heeft geselecteerd als leverancier van geavanceerde webfiltering-technologie voor Juniper's security operating system.

SurfControl’s Content Portal Authority zal de content beveiliging in Juniper Networks’ ScreenOS versie 5.1 versterken door middel van een ‘on-box’ geïntegreerde web filtertechnologie die is ingebouwd in het operating system, of een ‘off box’ omgeleide (redirected) filteroplossing. De overeenkomst van SurfControl met Juniper Networks betekent tevens dat organisaties met mobiele medewerkers en geografisch verspreide kantoren betere controle kunnen hebben over netwerkbeveiliging.

Juniper zal de SurfControl webfilter-technologie als ‘single box’ oplossing integreren in een aantal geselecteerde firewall platforms om zo te voldoen aan de vraag naar content filtering aan de gateway. Geïntegreerde webfiltering biedt gecentraliseerd beheer, eenvoudige inzetbaarheid en een lage Total Cost of Ownership, en is met name geschikt voor organisaties met gedistribueerde netwerken in verspreide kantoren en filialen. De geïntegreerde oplossing is ook interessant voor kleine en middelgrote ondernemingen die een alles-in-één security gateway willen, en voor managed service providers die hun dienstenaanbod willen uitbreiden met onderscheidende services.

Met de redirected oplossing wordt verkeer dat het netwerk binnenkomt omgeleid naar een webfiltering server bij de klant. De redirected filteroptie, die speciaal geschikt is voor zeer grote ondernemingen, voorziet in volledige monitoring en rapportage mogelijkheden en meer gedifferentieerde filtering. Beide oplossingen toetsen zowel op filterbeleidsregels als op SurfControl’s unieke database van meer dan 8 miljoen URL’s en verwerken aanvragen op basis van het eigen internetbeleid van een organisatie door een website toe te staan dan wel te blokkeren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/399928). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.