Managed hosting door True

Appsense krijgt 70 miljoen dollar

 

Investering dollar groei

Gebruikersvirtualisatiespecialist Appsense krijgt van investeringsbank Goldman Sachs zeventig miljoen dollar om verder te groeien, onder andere om nieuwe mensen aan te trekken op het gebied van marketing en verkoop. Door deze investering kan ook de bezetting van het kantoor van Appsense in Nederland worden uitgebreid.

Appsense heeft de Benelux-regio versterkt met Frank aan de Stegge, die de rol van marketing director op zich neemt. Samen met de aanstelling van Edwin Rombeek als verkoopdirecteur, benadrukt dit de verdere groei van AppSense in de Benelux, aldus Herman Leunen, territory manager van AppSense Benelux: ‘Het is onder andere  een versterking van het kanaal- en partnerprogramma en biedt Appsense de mogelijkheid om ondersteuning en training en te optimaliseren.'

Appsense maakt het gebruik van virtuele desktops voor eindgebruikers makkelijker. De technologie zorgt er onder andere voor dat documenten van eindgebruikers zeer snel opvraagbaar zijn. Appsense zorgt er onder andere voor dat de remote desktop protocol (PCoIP) meer efficiënt werkt over een wide area network (wan), waardoor gebruikersprofielen van virtuele desktops beter kunnen worden beheerd. Klanten die Appsense gebruiken zijn onder andere JPMorgan Chase,  United Airlines, Wachovia en ESPN.

Citrix, Microsoft en VMware

De Appsense-oplossingen kunnen als onderdeel worden gebruikt met andere virtualisatiesoftware van Citrix, Microsoft en VMware. Deze grote virtualisatieleveranciers proberen inmiddels de gebruikerservaring te verbeteren met eigen software. VMware kocht daarvoor RTO Software voor het beheer van eindgebruikersprofielen binnen gevirtualiseerde desktops. Maar de integratie van RTO met VMware View laat wat langer op zich wachten. Microsoft heeft inmiddels zijn ‘user state virtualization'-functie aan de Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate toegvoegd. Citrix levert een profielbeheerfunctie bij zijn XenDesktop software.

Concurrenten van Appsense zijn onder andere Liquidware Labs, Immidio, Quest Software en het Nederlandse RES.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3997585). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.