Managed hosting door True

Publieke cloudiensten wordt miljardenbusiness

 

man cloud laptop kantoor

In 2015 wordt wereldwijd 72,9 miljard dollar aan publieke clouddiensten uitgegeven, aldus onderzoeksbureau IDC. Het toenemend gebruik van mobiele apparatuur, sociale netwerken en het analyseren van big data zorgt voor een grotere vraag naar clouddiensten. Volgens het onderzoeksbureau is dit goed nieuws voor ict-leveranciers en -dienstverleners, die goede zaken kunnen gaan doen met het aanbieden van publieke cloudiensten.

De vraag naar publieke clouddiensten, die bijvoorbeeld worden aangeboden door Google, Microsoft en Amazon, groeit jaarlijkse gemiddeld met 27,6 procent. In 2011 was de omzet van publieke clouddiensten goed voor 21,5 miljard dollar. In 2015 is dat gestegen naar 72,9 miljard dollar. De komende 25 jaar zullen publieke clouddiensten een belangrijke tak in de ict-branche worden, aldus IDC.

Publieke clouddiensten groeien onder andere door het toenemend gebruik van mobiele apparatuur, draadloze netwerken, ‘big data' en sociale netwerken. Volgens IDC moeten publieke clouddiensten worden gezien als een belangrijk ict-platform, net zoals vroeger het geval was bij de mainframe en pc, waarop slimme ict-oplossingen kunnen worden ontwikkeld.

HP, Dell en IBM

Volgens IDC wordt in 2015 één van elke zeven dollar uitgegeven aan software, servers en storage, gerelateerd aan een publieke clouddienst. Bijna de helft van publieke cloudiensten wordt aangeboden op het gebied van applicatieontwikkeling, software voor systeeminfrastructuur, dataopslag en servers.

In 2015 wordt de helft van de wereldwijde omzet uit publieke cloudiensten in Noord-Amerika gedaan. Steeds meer grote ict-leveranciers zeggen publieke clouddiensten te leveren of daarvoor plannen te hebben, onder andere HP, Dell en IBM.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3996862). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.