Managed hosting door True

Tablet zorgt voor meer vraag naar DRAM-chip

 

ipad apple tablet

De vraag naar dynamic random access memory (dram)-chips voor tablets vernegenvoudigt dit jaar, zo voorspelt het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS iSuppli. Door de vraag naar de Apple iPad en andere merken tablets moeten fabrikanten van dram-chips dit jaar hun productie opvoeren.

Volgens het onderzoeksbureau drukken tablets dit jaar hun stempel op de dram-markt. De meest dram-chips vinden hun weg naar de Apple iPad-tablets, maar ook steeds meer naar concurrenten zoals de RIM Playbook, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom en HP TouchPad.

IHS iSupply zegt dat de Apple iPad op korte termijn niet veel te duchten heeft van de concurrentie. Dat kan wel veranderen als webshop Amazon een eigen tablet introduceert, die direct concurreert met de Apple iPad. Dan neemt de vraag naar dram-chips nog verder toe.

113,9 miljoen tablets in 2012

Dit jaar wordt er voor 333,7 miljoen gigabits aan dram-chips in tablets geïnstalleerd. In 2010 was dat nog 37,3 miljoen gigabits. In 2012 neemt de vraag naar dram-chips voor tablets toe naar 1,1 miljard gigabits.

In 2011 worden wereldwijd in totaal 63,2 miljoen tablets verscheept. In 2010 werden nog 17,5 miljoen tablets verkocht. In 2012 worden 113,9 miljoen tablets verkocht, zo voorspelt IHS iSupply.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3993534). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.