Managed hosting door True

Softwareleverancier bepaalt wie chipmaker mag kopen

Microsoft en Nvidia hebben geheime afspraak

 

Deal

Softwareleverancier Microsoft en grafische chipmaker Nvidia hebben een geheime afspraak. Hierbij heeft Microsoft het eerste en laatste woord wie Nvidia mag overnemen, indien er een bod wordt gedaan op meer dan 30 procent van de aandelen van de Californische hardwareleverancier.

De afspraak dateert uit 2000 toen Microsoft en Nvidia een overeenkomst sloten over de levering van grafische chips voor het gamesysteem Microsoft Xbox, dat later een succes werd. Nvidia kreeg van Microsoft een kapitaal om de chips te ontwikkelen, maar Microsoft wilde wel daarvoor een commitment van Nvidia dat het niet door spelletjesmakers Nitendo of door Sony zou worden overgenomen. In een document van de Amerikaanse beurswaakhond Security and Exchange Commission (SEC) staat dat Microsoft het laatste woord heeft wanneer een partij meer dan 30 procent van Nvidia's aandelen wil overnemen.

Windows Phone 7 (WP7)

Microsoft gebruikt overigens voor de nieuwste Xbox 360 geen grafische chips van Nvida. Ook niet voor de nieuwe Windows Phone 7 (WP7), daarvoor worden chips gebruikt van leverancier Qualcomm.

Microsoft en Nvidia geven geen commentaar op het SEC-document.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3993517). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.