Managed hosting door True

RAM Mobile Data breidt Mobitex netwerk uit

 

RAM Mobile Data, eigenaar van Mobitex, het radionetwerk voor pakket-geschakelde mobiele datacommunicatie, breidt het aantal zenders in Nederland uit. Mobitex wordt vooral gebruikt voor bedrijfs- en tijdskritische datacommunicatie. Er worden zenders bijgeplaatst in West-Friesland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Noord Limburg.

Volgens Dirk Fabels, mede-directeur en eigenaar van RAM Mobile Data, is zijn Mobitex-netwerk in trek doordat 'consumentennetwerken'  zoals gprs, umts en hspa problemen hebben met het garanderen van beschikbaarheid. 'Daarnaast kampen de publieke netwerken met overbelasting.' Fabels zegt verder dat het Mobitex-netwerk dat geschikt is voor databerichten tot 5 KB. 'Daarom wordt het vaak aangeboden in combinatie met breedbandige consumentennetwerken. De datastromen met de 'need-to-know' informatie gaan via Mobitex. Daarbij gaat het onder andere om incidentgegevens naar de voertuigen, positiegegevens, statusinformatie terug. De 'nice-to-have' informatie, zoals videobeelden, loopt via de consumentennetwerken.' 

Met een beschikbaarheid van 99,9 procent wordt Mobitex vooral gebruikt als de beheerder van een netwerk eist dat de communicatie wordt gegarandeerd, aldus Faber: 'Het netwerk wordt vooral ingezet voor tijdskritische (data)communicatie door politie, brandweer en ambulances, en voor bedrijfskritische communicatie door taxi's, het uitlezen van parkeermeters, en andere vitale toepassingen die altijd beschikbaar moeten zijn.'

Mobitex

Mobitex is een radionetwerk voor pakket-geschakelde mobiele datacommunicatie. Het wordt onder meer gebruikt door de politie, ambulances, de brandweer, traumahelikopters, defensie en Rijkswaterstaat. De technologie is ontwikkeld door het Zweedse technologieconcern Ericsson. Mobitex is een datanetwerk, dat vooral geschikt is voor het verzenden van relatief korte berichten (tot circa 8 A4'tjes tekst) die altijd aan moeten komen. Mobitex-kanalen zijn 12,5 kHz breed. In Europa gebruikt het netwerk 400-450 MHz. Mobitex wordt met name gebruikt door organisaties die afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van hun dataverbindingen (politie, brandweer, ambulances), en voor toepassingen waarbij tijdelijk wegvallen praktische problemen geeft (taximeters, parkeermeters, wegenwacht).  Bij de aanslagen in New York (2001), de orkaan Katrina (2005) en het neerstorten van het toestel van Turkish Airlines bij Schiphol (2009) was Mobitex voor haar gebruikers continu beschikbaar, in tegenstelling tot alle andere netwerken, waaronder C2000. Ook wereldwijd groeit het gebruik van Mobitex. In China en Zuid-Amerika worden nieuwe Mobitex-netwerken gebouwd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3992745). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.