Managed hosting door True

Huawei en 20:20 Mobile sluiten distributiedeal

 

De toonaangevende leverancier van telecominfrastructuur en mobiele apparaten, Huawei, heeft na de succesvolle start ind e Benelux een pan-Europese raamovereenkomst gesloten met 20:20 Mobile, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde distributeur van mobiele telefoons en accessoires.

De overeenkomst met 20:20 Mobile Group beslaat distributie en fulfilment van Huawei-apparatuur in West- en Oost-Europa en de Noordse landen.

20:20 Mobile zal smartphones, tablet-pc's, mobiel breedband usb-sticks en mobiele wifi-hotspots van Huawei leveren aan specialistische en niet-specialistische kanalen, zoals networkoperators, MVNO's, mobiele telefoon-retailers, supermarkten en gespecialiseerde mobiele telefoon- en IT-dealers.

In 2011 gaat Huawei onder eigen merk smartphones en tablet-apparaten aanbieden, naast het groeiende aanbod van apparatuur gericht op operators. Door de overeenkomst met 20:20 Mobile kan Huawei nieuwe klanten en zakelijke markten in Europa aanboren, waarbij het uiteindelijke doel is om één van de toonaangevende smartphone-fabrikanten te worden.

"Europa is van essentieel belang voor de groei van Huawei. In 2011 lanceert Huawei een serie high-end smartphones en tablet-pc's onder eigen naam. Een samenwerking aangaan met een distributeur die onze retailkanalen kan uitbreiden en onze plannen kan versterken, is daarom noodzakelijk", aldus Wang Jiading, vice-directeur van Huawei Device.

"Wij hebben voor 20:20 Mobile gekozen vanwege de lange staat van dienst van het bedrijf, en de toonaangevende expertise die de organisatie heeft op het gebied van levering en logistiek van mobiele telefoons en accessoires."

"Huawei heeft een leidende rol gespeeld in de mobiele breedband revolutie in Europa door haar aanbod van usb-sticks en wifi-hotspots", zegt Meinie Oldersma, CEO van Mobile 20:20.

"De ambitie die het merk heeft voor de markt van smartphones en tablet-pc's is aanzienlijk. Terwijl het bedrijf groeit, zal het zich kunnen onderscheiden vanwege de uitstekende R&D en het vermogen en de wil om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Wij zijn dan ook zeer verheugd over onze samenwerking, juist in deze spannende fase van portfolio- en merkontwikkeling in Europa."

De overeenkomst werd op 8 mei gesloten tijdens een feestelijke bijeenkomst in het hoofdkantoor van Huawei in de Chinese stad Shenzhen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3992185). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.