Managed hosting door True

Sogeti zoekt 550 man met deurmat-actie

 

Ict-dienstverlener Sogeti Nederland zoekt 550 nieuwe medewerkers. Het bedrijf is op zoek naar schoolverlaters en ervaren ict'ers. Om de aandacht op de werving te vestigen heeft het bedrijf op 16 juni 2011 achthonderd rode deurmatten neergelegd op locaties waar veel hoogopgeleide jongeren komen zoals hogescholen en universiteiten. Sogeti zoekt mensen die expertise hebben op het gebied van onder andere .NET, Sharepoint, SAP, Java, testen, business analyse, functioneel beheer, infrastructuur en beveiliging.

De dienstverlener zoekt zowel schoolverlaters als ervaren ict'ers. De werkgever: 'Afgestudeerde hbo- en wo-kandidaten krijgen na indiensttreding een ontwikkelprogramma van drie weken aangeboden in de Verenigde Staten. Terug in Nederland volgt een expertisegericht opleidingstraject, met trainingen op het gebied van ict, projectmanagement en communicatieve en sociale vaardigheden.'

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de werving van 550 man in 2011 in de huidige arbeidmarkt 'uitdagend maar haalbaar.'

Eerder vertelde directeur Jeroen versteeg aan Computable dat Sogeti in 2011 vijfhonderd medewerkers wil werven. Het gaat om een uitbreiding van tweehonderd man naar een totaal van 3400 medewerkers. Het bedrijf houdt rekening met een verloop van driehonderd medewerkers, liet de directeur toen doorschemeren. Bij Sogeti Nederland werkten ten tijd evan het interview ongeveer 3200 mensen.

Volgens de woordvoerder van de dienstverlener kende het bedrijf begin 2011 meer verloop dan anders maar is het verloop weer terug op 'normaal niveau'.

Bankzitters op het matje

Eind mei 2011 werd bekend dat Sogeti ongeveer veertig bankzitters met uiteenlopende functies overplaatst naar de divisie Software Control. Zij gaan daar aan de slag als tester. De veertig zijn geselecteerd op de tijd die zij al op de bank zitten en hun affiniteit met het testvak. Sogeti weet nog niet of de overplaatsing permanent of tijdelijk is.

Verbaasd

Lezers van Computable melden regelmatig dat ze zich verbazen over de wervingsacties van ict-bedrijven. Ze hebben de indruk dat bedrijven vaak aan de voorkant werven terwijl via de achterdeur voornamelijk oudere en duurdere medewerkers het bedrijf verlaten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3991914). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.