Managed hosting door True

Copaco introduceert cloud platform voor resellers

 

Copaco Nederland gaat cloud services leveren aan resellers via één centraal platform: 2tCloud. Het platform stelt elke reseller in staat om binnen enkele minuten professionele cloud services te leveren aan haar klanten. De reseller behoudt daarbij de eigen identiteit én de factuurrelatie met de eindklant.

Via een eigen webportal kunnen resellers direct na activatie, zonder investeringen in hard- en/of software, een uitgebreid pakket aan cloud services leveren aan hun eindklanten. Elke reseller bepaalt daarbij zelf het aanbod en de verkoopprijzen. Het platform zorgt er verder voor dat alle processen van activatie, beheer en facturatie op een uniforme, volledig geautomatiseerde en dus kosteneffectieve wijze verlopen. Daarbij worden alle actieve cloud services van verschillende service providers gecombineerd op één periodieke factuur.

Uitgebreid aanbod
Het aanbod omvat onder andere virtual servers, virtual desktops, storage en diverse software services, waaronder Microsoft Exchange, SharePoint, Office Communications Server, Dynamics CRM, Blackberry Enterprise Services, online backup en video surveillance. Ook domeinnamen kunnen via hetzelfde platform worden geregistreerd. Het service-aanbod zal in de toekomst verder worden uitgebreid. Omdat 2tCloud service provider en datacenter onafhankelijk is, biedt het grote flexibiliteit en vele uitbreidingsmogelijkheden. Elke service provider kan dan ook haar services in de catalogus van Copaco Nederland laten opnemen en aanbieden aan de resellers die van het platform gebruikmaken.

2tCloud brengt vraag en aanbod voor cloud services bij elkaar. Het stelt resellers in staat een gecombineerd service-aanbod aan hun klanten aan te bieden. Resellers, software vendors, applicatieontwikkelaars en service providers worden in staat gesteld hun oplossingen te verkopen via het platform.

Resellers
Iwan Kuijpers, CEO bij Copaco: "Het is voor ons een logische stap gezien onze positie in de keten. Wij hebben gekeken naar de behoefte van onze klanten; resellers met een toegevoegde waarde met hun eigen identiteit en unieke positie. Die positie willen ze handhaven maar aan de andere kant willen ze ook mee in de ontwikkelingen rondom cloud, zonder zelf grote investeringen te hoeven doen. 2tCloud is een flexibel platform dat in nagenoeg ieders behoefte kan voorzien. Daarnaast creëert dit een wederkerig verdienmodel voor de reseller en zorgt het voor een langetermijnrelatie tussen eindklant en reseller".

One-stop-shop
Copaco Nederland levert de support en ondersteunt resellers met het opzetten van een eigen cloud services portal, het samenstellen van een cloud services catalogus en het trainen van technische en commerciële medewerkers. Gekwalificeerde engineers zijn beschikbaar voor ondersteuning van de resellers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3990969). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Iwan, gefeliciteerd en succes met deze nieuwe dienst van jullie.

Jeff Scipio

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.