Managed hosting door True

HP wil dat Oracle Itanium blijft ondersteunen

 

HP heeft in een brief Oracle vriendelijk verzocht de softwareondersteuning voor Intel’s Itanium processors verder te blijven ontwikkelen. Dat is van belang voor de 140.000 klanten die HP en Oracle samen zouden hebben. Zo niet, dan kan dat leiden to juridische stappen, aldus HP. Oracle besloot op 22 maart 2011 te stoppen met verdere investeringen voor het Itanium-serverplatform van Intel.

Volgens HP is het bedrijf van Larry Ellison juridisch verplicht om software, die geschikt is voor Itanium, verder te ontwikkelen. HP zegt in een schriftelijke verklaring dat Oracle zich moet committeren aan HP en de gezamenlijke klanten, die de twee grote ict-leveranciers bedienen.

HP zegt verder bereid te zijn verdere juridische stappen te ondernemen in het belang van 140.000 klanten. Deze klanten gebruiken HP's Integrity Unix servers, NonStop servers en OpenVMS servers die allemaal gebaseerd zijn op Itanium. Op deze servers worden vaak Oracle-applicaties gebruikt die draaien op het HP-UX Unix-platform.

HP-gebruikersgroep

Connect, de internationale gebruikersgroep van HP met 53.000 leden, bemoeit zich met de zaak. Klanten die Itanium gebruiken zijn vaak grote organisaties zoals financiële instellingen en ziekenhuizen, aldus Nina Buik, de chief marketing officer van Connect.  Deze organisaties zijn vaak afhankelijk van hun databases die snel data moeten verwerken. Vaak gebruiken ze daarvoor Intel Itanium servers die gebouwd zijn door HP. Volgens Buik zijn de HP-gebruikers zeer ontevreden over Oracle, omdat ze veel geld hebben geïnvesteerd in de Itanium servers met de gedachte dat ze voor lange tijd met Oracle-applicaties zouden werken.

Twitter

Oracle besloot op 22 maart 2011 te stoppen met verdere investeringen voor het Itanium-serverplatform van Intel. Dat betekent dat alleen nog HP ondersteuning aan Itanium geeft. Oracle, dat nu meer aandacht besteedt aan zijn eigen Sparc-serverplatform, suggereert dat Intel geen grote interesse meer heeft om Itanium verder te ontwikkelen. Intel ontkent dit echter. Volgens Leo Apotheker, wil Oracle met deze stap de tanende verkoop van Oracle's Sun servers business een halt toeroepen.

De directeur van HP's enterprise servers, storage, en networking business (ESSN), Dave Donatelli, roept ict-dienstverleners op zich te beklagen bij Oracle. HP gebruikt ook Twitter om Oracle tot andere gedachten te brengen. Oracle is vaker onder druk gezet om zijn software te blijven ondersteunen en in het verleden soms met succes zoals bij de software van de overgenomen bedrijven Peoplesoft, JD Edwards (JDE) en Siebel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3990450). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.