Managed hosting door True

CIO steggelt met mobiele werknemers

 

In Europa moeten it-afdelingen steeds meer tijd besteden aan de ondersteuning van werknemers die met hun notebook of smartphone buiten de zaak werken. Uit onderzoek van netwerkspecialist Riverbed Technology blijkt dat 32 procent van de ondervraagde cio’s zo’n veertig procent van hun tijd besteden aan ondersteuning van mobiele werknemers.

marketingonderzoeksbureau Vanson Bourne ondervroeg namens Riverbed 300 cio's die werkzaam waren bij diverse organisaties in Europa. Daaruit blijkt dat gemiddeld 32 procent van de werknemers vaak buiten kantoor werkt. Vooral de laatste twaalf maanden is het aantal werknemers dat vanuit huis of onderweg inlogt op het bedrijfsnetwerk gestegen.

Betere arbeidsmoraal en productiviteit

Meer dan de helft cio's zegt dat mobiele werknemers zorgen voor een betere arbeidsmoraal en meer productiviteit. Toch ontbreken vaak de basisvoorwaarden voor mobiele werknemers om hun werk helemaal goed te kunnen uitvoeren. Dat zijn onder andere de beschikking over een goed functionerend netwerk en applicatiebeschikbaarheid.

Volgens de helft van de cio's bellen mobiele werknemers steeds vaker naar helpdesks van it-afdelingen voor hulp. Het laatste jaar steeg het aantal van zulke telefoontjes gemiddeld met 32 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3990433). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.