Managed hosting door True

Vakbonden voeren actie tegen IBM

 

IBM

Vakbonden voeren dinsdag 14 juni 2011 wereldwijd actie tegen IBM. De bonden vragen aandacht voor het in hun ogen slechte personeelsbeleid van de werkgever. De vakbonden stellen dat de ict-reus niet eerlijk is over ontslagen en uitbesteding van werk naar lagelonenlanden. De salarissen zouden in sommige landen onvoldoende worden aangepast op de gestegen kosten voor levensonderhoud en de bonden vinden dat de werkgever zijn medewerkers stelselmatig tegenwerkt om lid te worden van een vakbond.

Ook Nederlandse vakbonden doen mee aan de acties. FNV, CNV en De Unie melden zich dinsdag 14 juni 2011 bij het hoofdkantoor van IBM in Amsterdam. Nevin Demirtas van FNV Bongenoten: 'IBM is een vakbondsonvriendelijk bedrijf. Er bestaat geen CAO en de organisatie wil niet met ons om de tafel.'

De bonden kiezen juist deze periode voor acties omdat IBM allerlei evenementen heeft gepland rond de viering van het honderdjarig bestaan van het bedrijf. 'Het zijn de werknemers die een belangrijke rol spelen in het succes van het bedrijf. Het wordt tijd dat het bedrijf hun rechten en de rechten van vakbonden respecteert', schrijven de samenwerkende vakbonden in een gezamenlijk pamflet. De punten staan ook in een brief aan IBM-ceo Palmisano.

IBM heeft wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers in dienst.

IBM Nederland is om een reactie gevraagd maar was nog niet in de gelegenheid om te reageren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3989333). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.