Managed hosting door True

Pc-verkoop in 2011 stelt teleur

 

Onderzoeksbureaus Gartner en IDC stellen hun groeiverwachtingen over de verkoop van pc’s in 2011 naar beneden. Dat komt omdat klanten de aankoop van nieuwe pc’s blijken uit te stellen en liever een Apple iPad in plaats van een netbook kopen. In 2012 neemt de vraag naar nieuwe pc's, zoals notebooks weer toe. Volgens de onderzoeksbureau's zullen notebooks voorlopig onverminderd populair blijven. Tablets en smartphones zijn gewild, maar worden steeds vaker daarnaast gebruikt.

Gartner voorspeelde in maart 2011 een groei van 15, 9 procent en stelde dat later bij naar 10,5 procent. Maar de groei valt meer tegen dan verwacht en is nu 9,3 procent. Er worden in 2011 wereldwijd 385 miljoen pc's verkocht.

In het eerste kwartaal van 2011 werd er 1,1 procent minder pc's verkocht dan een jaar eerder. Volgens Gartner stellen vooral consumenten de aankoop van pc's uit, onder andere vanwege onzekerheden over de economie en doordat ze het nut er niet van inzien om hun huidige pc's te vervangen. Daardoor worden er minder netbooks verkocht.

Daarnaast kopen gebruikers eerder een tablet, met name een iPad, dan een netbook. Wel blijven klanten ook in de toekomst notebooks kopen die naast een tablet wordt gebruikt. Gartner voorspelt verder dat de pc-markt in de toekomst gevarieerder wordt. Naast desktops, notebooks en netbooks maken ook tablets, smartphones en slimme tv's deel uit van het pc-landschap.

IDC

IDC zegt dat de pc-markt in 2011 met 4,2 in plaats van 7,1 procent groeit. Volgen IDC's Worldwide Quarterly PC Tracker daalde de verkoop in het eerste kwartaal met 1,1 procent. In 2011 lijkt de markt in ontwikkelde landen verzadigd en consumenten houden de hand vaker op de knip. In 2012 verwacht IDC een opleving van de pc-markt, omdat gebruikesr nieuwe pc's zoals notebooks en desktops nodig hebben. Tussen 2012 en 2016 groeit de pc-markt dan jaarlijks met tien tot elf procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3989310). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.