Managed hosting door True

'Microsoft ontwikkelt eigen tablet'

 

Microsoft heeft plannen om onder eigen merknaam een op Windows-gebaseerde tablet-pc op de markt te brengen. Er wordt samengewerkt met hardwareleveranciers Texas Intruments en een aantal Taiwanese bedrijven. Samen ontwikkelen ze een tablet-pc die werkt op Windows 8.

Technologiewebsite DigiTimes meldt op basis van bronnen rond de hardwarepartners van Microsoft dat de softwarereus met Texas Instruments, Nvidia en Qualcomm samenwerkt om processors te ontwikkelen die gebaseerd zijn op de architectuur van de britse chipfabrikant ARM en werken op Windows 8. 

Ergens in 2012 moeten de eerste Microsoft-tablets op de markt komen. Microsoft hoopt met zijn tablets beter te kunnen concurreren tegen Apple's iPad en tablets die werken op Google's Android  besturingssysteem.

Microsoft geeft geen commentaar . Het bedrijf heeft wisselend succes in het leveren van hardware. Zo is de Xbox 360 een wereldwijd een grote hit. Microsoft's Zune media player verkoopt echter mondjesmaat en de Kin smartphone werd een flop.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3986353). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.