Managed hosting door True

Kender Thijssen schrapt banen na verlies

 

Ict-dienstverlener Kender Thijssen schrapt banen na tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal van 2011. Vooral de omzet uit diensten, producten en opslag vielen tegen. Drie medewerkers zijn ontslagen en van vijf mensen wordt het contract niet verlengd. Voor commercieel directeur Just Gonggrijp wordt een nieuwe functie gezocht. De organisatie van het bedrijf wordt ingericht rond zeven divisies.

Directeur Marco Lesmeister heeft de plannen voor een reorganisatie via een e-mail aan zijn medewerkers bekendgemaakt.

Volgens Lesmeister is de aanleiding voor de reorganisatie de slechte prestaties in de eerste vier maanden van 2011. Lesmeister: ‘Drie van deze vier maanden hebben we verlies geleden en dat kon niet langer zo doorgaan. We hebben in de eerste maanden van het jaar alleen op het gebied van beheer en onderhoud redelijk volgens budget gepresteerd. Computerverhuur bleef elke maand licht achter. Met name op het gebied van diensten, producten en storage bleven we zwaar achter.' Lesmeister benadrukt tegenover Computable dat de opbrengsten uit opslagactiviteiten sinds het tweede kwartaal van 2011 zijn aangetrokken.

Pijnlijk

Vooral op personeelskosten heeft de dienstverlener ‘de pijnlijkste maatregelen' moeten nemen, schrijft Lesmeister aan zijn personeel.

De dienstverlener bespaarde de afgelopen twee jaar al op kosten door huur-, lease-, catering-, en schoonmaakkosten te verlagen. 'Daar is niet veel verbetering meer te halen. We moeten dus bezuinigen op kosten zoals marketing en opleidingen en personeel', adlus de directeur.

Omzet verhogen

Naast kostenverlaging is het noodzaak om de omzet te verhogen, aldus Lesmeister. 'Om focus te geven aan de verantwoordelijkheden van verkoop in onze organisatie hebben we een business unit structuur gekozen. De BU's worden geleid door een zevental specialisten. Lesmeister: ‘De BU manager is verantwoordelijk voor de winst en de groei. Door de opzet van  de nieuwe business units vervalt de funtie van commercieel manager Just Gonggrijp. Voor hem wordt een nieuwe functie gezocht, misschien als business unit manager.'

BU-managers

De benoemde business managers zijn Lex Tange (beheer), Clifton Winter (onderhoud), Rob de Lange (infrastructure solutions), Bram Lokers (diensten), Hendrika Vreugdenhil (storage), Raymond Goes (computer verhuur) en Tom Meulendijks (detachering).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3977756). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.