Managed hosting door True

Helft ZZP'ers verlaagt tarief voor meer werk

 

rekenmachine calculator erp administratie

Ruim de helft (57 procent) van de zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in de ict-sector liet het afgelopen jaar regelmatig het uurtarief zakken om aan voldoende werk te komen. Om meer opdrachten te krijgen is gemiddeld genomen 56 procent van de zzp'ers in Nederland bereid om concessies te doen aan het standaardtarief. De gemiddelde uurprijs van een interim-ict'er ligt op 97 euro, dat is iets onder het gemiddelde uurtarief van honderd euro.

Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door interimnetwerk Ininterim.nl onder 1429 zzp'ers uit verschillende branches. Er deden 233 ict'ers aan mee.

De interimmers is ook naar hun spaargedrag gevraagd. Zzp'ers zijn immers zelf verantwoordelijk voor hun pensioenopbouw. Van de ondervraagde ict'ers vindt 46 procent dat er voldoende geld opzij gezet kan worden voor de oude dag. Na zzp'ers in de financiële sector (48 procent) zijn freelance-ict'ers de beste spaarders. Gemiddeld genomen is 41 procent van de zzp'ers tevreden met het geld dat kan worden weggezet voor de oudedagvoorziening.

'Markt trekt aan'

Eerder meldde Computable aan de hand van hetzelfde onderzoek dat interim ict'ers de markt zien aantrekken. 69 procent ziet in 2011 een toename van de vraag naar hun diensten ten opzichte van 2010. Daarmee zijn ict'ers het meest positief over het aantrekken van de markt.

De uitkomsten zijn indicatief. De enquête is gehouden onder 1429 zzp'ers uit verschillende vakgebieden waaronder: financiën, gezondheidszorg, juridisch, personeel en organisatie, marketing en communicatie, onderwijs, ict. Aan de enquête namen 233 ict'ers deel. Volgens de Marktmonitor 2011 van brancheorganisatie Ict~Office telt Nederland ongeveer 20.000 ict'ers die werken als zzp'er.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3974627). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Dit is een gevalletje van de markt kapot maken

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.