Managed hosting door True

Navigon kiest distributeur Navstar voor Benelux

 

Navigon heeft gekozen voor een nieuwe distributiestrategie en heeft vanaf vandaag één distributeur voor de gehele Benelux: het in Breda gevestigde Navstar. De oude distributeur van Navigon in België en Luxemburg, Dectel, en Navigon hebben besloten ieder hun eigen weg te gaan. Navigon maakt van deze gelegenheid gebruik om zich nog sterker te positioneren in de Benelux markt.

Navstar is al jarenlang de distributeur van Navigon in Nederland en krijgt nu ook de verantwoordelijkheid voor de markt in België en Luxemburg. "We zijn erg tevreden over de samenwerking met Navigon en zijn daarom erg blij dat ons het vertrouwen wordt gegeven om de distributie uit te breiden naar België en Luxemburg", zegt Roel Timmers van Navstar. "Wij zijn een jong en ambitieus bedrijf dat uitstekend past bij het merk Navigon. Door de distributie nu te centraliseren kunnen we producten efficiënter aanleveren en sneller inspelen op de vraag."

Naast het bundelen van de krachten met alle voordelen van dien, biedt Navigon haar resellers alle kansen op een goede marge en een juiste presentatie op de winkelvloer. "We geven retailers de kans om onze producten op een goede manier te presenteren door middel van omzet verhogende displays, promotoren gedurende het hoogseizoen en een marge verhogende accessoire portfolio.", zegt Mark Stadhouders, Country Manager voor de Benelux. Daarnaast zijn vorig jaar september alle productnamen gewijzigd om het aankoopproces te vergemakkelijken. De Navigon-producten zijn nu ingedeeld in Easy, Plus en Premium, oftewel het instapmodel, de middenklasser en de ultieme topper. Nog steeds verkrijgbaar in alle populaire prijsklassen en schermgroottes.

"Het gaat goed met Navigon", vertelt Mark Stadhouders. "De verkoop van losse navigatiesystemen (Personal Navigation Devices, ofwel PND's) op de Europese markt krimpt weliswaar, maar het Europese marktaandeel van Navigon blijft groeien. Daarnaast is Navigon de marktleider op het gebied van navigatiesoftware voor mobiele telefoons zoals de iPhone en Android toestellen, samen met partner T-mobile. We blijven innoveren door de interface van onze software te verbeteren en steeds nieuwe veiligheidsfeatures te ontwikkelen. Daarom worden onze systemen consequent hoog gewaardeerd door onafhankelijke organisaties. Dat is goed nieuws voor de consument maar zeker ook voor de retail die een betrouwbaar product verkoopt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3972752). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.