Managed hosting door True

Microsoft demonstreert Windows 8 voor tablets

 

Microsoft heeft op de Computex beurs in Taiwan voor het eerst Windows 8 gedemonstreerd; de volgende versie van Windows die helemaal geschikt gemaakt is voor tablets. Dit meldt Hardware.info.

Microsoft heeft vandaag tijdens een speciale bijeenkomst voor het eerst een demonstratie gegeven van Windows 8 aan haar partners en een selecte afvaardiging van de pers. Tijdens de presentatie is de nieuwe touchinterface van Windows getoond en demonstreerde Microsoft ook dat het nieuwe besturingssysteem werkt op uiteenlopende apparaten, niet alleen met X86 processor, maar ook met ARM-chips. Windows 7 werkt alleen met X86-processors van Intel en AMD, terwijl de energiezuinige ARM-processors juist populair zijn voor smartphones en tablets. Videocamera's werden bij de demonstratie helaas niet toegelaten, fototoestellen wel. En eerlijk is eerlijk: Microsoft heeft met de presentatie overtuigend aangetoond dat iedereen die denkt dat Windows en tablets per definitie niet samen gaan er helemaal naast zit...

Het belangrijkste gegeven van de nieuwe Windows versie is dat deze twee verschillende interfaces krijgt. Allereerst is er de gebruikelijke interface zoals we die nu kennen van Windows 7, voornamelijk toegespitst op gebruik met muis en toetsenbord. Daarnaast komt er een nieuwe interface die geheel is geoptimaliseerd voor touchgebruik. Deze tweede schil lijkt een beetje op een kruising tussen Windows Phone 7 en Windows Media Center. Beide interface draaien gelijktijdig: je kunt er super snel tussen schakelen en ze zelfs side-by-side naast elkaar draaien. Juist de aanwezigheid van beide interface moet de kracht van Windows 8 worden: de handige touch interface voor snel en eenvoudige applicaties op een iPad-achtige manier gebruiken en de bekende Windows-interface voor complexere taken.

Microsoft demonstreerde de nieuwe interface op diverse hardware, variërend van bestaande X86 tablets (zoals de ASUS Eee Slate EP121) tot developer platforms gebaseerd op volgende generatie ARM-processors, zoals de nVidia quad-core Kal-El chip. Op alle getoonde platformen werkte de nieuwe interface zonder enige vertraging: de touchbediening blijkt net zo responsief als op de Apple iPad. Het bewijs is geleverd: ook Windows kan responsief zijn op een tablet!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3971687). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Windows Phone 7 is al geweldig als smartphone OS. Super responsive.
En die UI komt nu ook naar Windows 8 Tablet. Prachtig.
De vergelijking met de iPad is logisch maar met de nieuwe MS interface is het erop en erover.
De nieuwe MS interface is echt gemaakt voor een touch OS, waar iOS (en grotendeels ook Android <3.0) een achtergrond schuiver met iconen is. Het klinkt misschien wat zwart wit maar feitelijk is dit gelijk ook het voordeel van de laatkomer. Hopelijk komt windows 8 Tablet nog dit jaar op technet als beta/RC download.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.