Managed hosting door True

Marcel Spijkers directeur Schneider Electric Nederland

 

Schneider Electric heeft Marcel Spijkers benoemd tot algemeen directeur Nederland. Hij krijgt daarmee de leiding over alle Nederlandse activiteiten van Schneider Electric.

Schneider Electric helpt bedrijven en overheidsorganisaties om maximaal rendement te halen uit hun energiegebruik. Door energie-efficiënte oplossingen te gebruiken, kunnen organisaties aanzienlijke kostenbesparingen realiseren en zijn zij bovendien in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen in staat een duurzame agenda op te stellen.

Eerdere management functies
Marcel Spijkers (46) heeft meer dan twintig jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven. De laatste tien jaar heeft hij onder meer managementfuncties vervuld bij Swissmetal A.G. en bij Grundfos. Bij dat laatste bedrijf vervulde hij vijf jaar lang de rol van General Manager. Zijn meest recente rol is die van Managing Director en Chairman van de Flamco Group.

Energiemanagement en smart grids
'De uitdagingen waar klanten op energiegebied voor staan, zijn zeer groot', zegt Spijkers. 'Alleen volledig geïntegreerde oplossingen voor energiemanagement en smart grids kunnen hiervoor een uitkomst bieden. Schneider Electric heeft een visie waarbij vooruit kijken, innovatief denken, veel aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een hoofdrol spelen. Dat is een aanpak die mij persoonlijk zeer aanspreekt. In de afgelopen jaren heeft Schneider Electric zichzelf zowel op basis van eigen R&D als via goed gekozen bedrijfsacquisities omgevormd tot een organisatie die een zeer aansprekende reeks van volledig geïntegreerde totaaloplossingen aan klanten kan aanbieden. In de praktijk blijkt dat deze aanpak werkt: klanten die voor onze strategische oplossingen voor intelligent energiebeheer kiezen, weten aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren. Aan mij de taak om deze strategische visie verder uit te dragen en Nederlandse bedrijven en overheden te helpen om hun prestaties op energiegebied verder te verbeteren.'

Telecom, Co-Location en Media
Marcel Spijkers volgt Peter Uelen op, die binnen de organisatie de functie van Vice President Telecom, Co-location & Media, Schneider Electric Global Strategic Accounts heeft gekregen. In deze rol is Uelen wereldwijd verantwoordelijkheid voor strategische klanten in de segmenten Telecom, Co-Location en Media.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3971606). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.