Managed hosting door True

Overschot PC’s noopt Acer tot reorganisatie

 

PC-leverancier Acer heeft in de Europese markt te maken met een pc-overschot. Om distributeurs te stimuleren het overschot weg te werken reserveert de Tawainese pc-fabrikant 150 miljoen dollar. Daarnaast moeten 300 werknemers uit de EMEA-regio het bedrijf verlaten. Er staan ook in Nederland te veel Acer-pc’s, zoals notebooks en netbooks, opgeslagen bij distributeurs.

Diane Sestig, marketing manager van Acer Benelux, zegt dat het overschot de komende weken wordt weggewerkt. ‘Eind juni verwacht ik weer een gezonde staat'. Volgens haar hebben alle pc-leveranciers last van overschotten. Het lokaal management moet zelf zien op te lossen hoe het overschot moet worden weggewerkt, aldus Sestig. 

Ceo JT Wang heeft inmiddels zelf verantwoordelijkheid genomen voor het mismanagement rond de voorraden. Hij ziet dit jaar af van zijn salaris en bonus. De rest van het Acer-managementteam levert vijftig procent van zijn salaris in.

Distributeurs

Acer kondigt een onderzoek aan waarom er zoveel voorraden in de EMEA-regio zijn ontstaan. Met name het voorraadmanagement in Spanje wordt onder de loep genomen. Channelpartners, zoals distributeurs, krijgen in totaal 150 miljoen dollar ondersteuning om hen te stimuleren hun voorraad zo snel mogelijk te verkopen.  

Tot slot kondigt Acer aan dat het afscheid neemt van 300 werknemers. Deze reorganisatie kost 30 miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3971529). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Wat is de consequentie van het opruimen tegen zeer lage prijzen (prijsperceptie consument?) en wat betekend dit voor de reseller voor Q4?

Tja, iedereen pusht maar voor resultaten aan het einde van ieder kwartaal en zeker einde boekjaar. Dit moest wel een keer fout gaan, zeker als de pc-handel ook nog een keer daar overheen op de broek krijgt van de Apple iPad...

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.