Managed hosting door True

KPN verlaagt tarief mobiel internet buitenland

 

KPN maakt vanaf juli 2011 het gebruik van internet op smartphone's in het buitenland voordeliger. De zogeheten dataroaming-tarieven gaan omlaag. Ook bellen wordt goedkoper. Nieuwe Europese wetgeving verplicht KPN hiertoe. Naast tariefsverlaging wordt de werking uitgebreid van de automatische kostenlimiet van 50 euro per maand. Vanaf 1 juli 2011 werkt deze overal ter wereld.

In de Europese Unie, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein gaan de kosten van 5 euro per megabyte naar 2 euro. Het tarief buiten Europa gaat omlaag van 12,50 per megabyte naar 9,95 euro. Voor telecombeheerders komt er een optie om het internetgebruik te limiteren per gebruiker per maand.

Mobiel internet is in het buitenland is duurder dan in Nederland, in verre landen zelfs veel duurder. Dit komt volgens KPN doordat het verkeer niet via het eigen netwerk wordt afgehandeld, maar de telecomoperator de hiervoor benodigde megabytes bij een collega in het buitenland moet inkopen.

Telfort

Ook bij KPN-dochter Telfort wordt het gebruik van de smartphone in het buitenland goedkoper. Per 9 juli wordt het tarief in de EU, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein 3,50 euro per MB in plaats van 5,95 euro nu. Daarbuiten betalen Telfort-klanten 9,95 euro (nu 14,87 euro).

Mobiel bellen

Ook deze zomer gaat de standaardprijs voor het voeren van een mobiele telefoongesprek in een andere EU-of EEA-land omlaag als gevolg van EU-wetgeving. Inclusief btw kost zelf bellen vanaf 1 juli 42 cent per minuut (was 46 cent). Gebeld worden kost vanaf die datum 13 cent per minuut in plaats van 18 cent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3970694). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.