Managed hosting door True

Process World 2011

Software AG koopt mobiele app-maker

 

Handen schudden

Software AG koopt Metismo, een Britse leverancier van mobiele apps-technologie. Metismo is een kleine onderneming die succes boekt met het ontwikkelen van mobiele applicaties voor verschillende mobiele apparaten, ongeacht de verschillende standaarden. Software AG noemt het een technologische overname en wil met behulp van Metismo zijn business process management (bpm)-platform gereedmaken voor mobiel gebruik.

'We hebben nu alle tools in huis om business process management ook in de cloud- en mobiele omgeving aan te bieden', aldus Wolfram Jost, chief technology officer van Software AG. Dat zei hij tijdens het congres ProcessWorld 2011 AG dat van 30 mei tot en met 1 juni 2011 in Berlijn plaatsgrijpt.

Software AG wil met behulp van de Metismo-technologie zijn bpm-platform voor mobiel gebruik gereed maken. Jost: 'Dat gebeurt tweeledig. klanten krijgen hulpmiddelen aangereikt waarmee ze zelf bpm-apps kunnen aanmaken die ze via een enterprise server bus kunnen koppelen aan hun eigen systemen. Met Metismo kunnen zakelijke applicaties ook worden verrijkt met mobiele GPS-, video en audio-data.' Hij vervolgt: 'Daarnaast worden delen van Software AG's Aris- en Webmethods-suite via mobiele apparatuur raadpleegbaar.' De leverancier voorziet bijvoorbeeld een grote groei in mobiel betalen de komende drie jaar. 'Dat moeten banken, winkeliers en mobiele operators faciliteren. Hun it-systemen moeten daarbij makkelijk aanpasbaar en schaalbaar zijn om aan de wensen van klanten te kunnen voldoen', aldus Jost.  

Java

Metismo is opgericht in juli 2007 en houdt kantoor in Hampshire in Groot-Brittannië. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het eenmalig ontwikkelen van apps voor diverse mobiele besturingsplatforms. 'Write once, run anywhere' is daarbij het credo. Voor de ontwikkeling van zijn mobiele applicaties converteert Metismo Java-broncode in 'native' broncode voor mobiele apparaten, ongeacht standaarden.

Terracotta

Twee weken geleden nam Software AG Terracotta over, een Amerikaanse specialist in 'in memory'-technologie en caching. Ook dat was een technologische acquisitie, liet Wolfram Jost, chief technology officer van de bpm-leverancier weten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3970458). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.