Managed hosting door True

MKB twijfelt aan back-up in de cloud

 

De meeste kleine en middelgrote bedrijven hebben hun ict-budget voor dataopslag sinds 2010 niet meer zien stijgen. Daarnaast twijfelen ze of ze hun back-up willen verhuizen naar de cloud. De meeste bedrijven willen liever hun back-up in huis houden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse dataopslagleverancier Drobo.

Volgens het onderzoek onder 252 internationale ict-beslissers en bedrijfseigenaren heeft 68 procent van de respondenten één of meerdere ict-specialisten in dienst. 99 procent van de ondervraagden willen niet al hun dataopslag migreren naar de cloud. Iets meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat minimaal 75 procent van hun dataopslag voorlopig on-premise blijft. 89 procent zegt niet tevreden te zijn met het mkb-aanbod van de grootste storageleveranciers.

Dataprotectie

De respondenten hebben met name interesse in drie soorten dataopslagdiensten die worden aangeboden door ict-leveranciers. Dat zijn beheer of afstand, dataprotectie en on-premise back-up. Meer dan 80 procent wil altijd toegang hebben tot hun data. Meer dan 75 procent geeft een hoge prioriteit aan on-premise back-up en 83 procent aan dataprotectie.

53 procent van de ondervraagden koopt zijn dataopslagproducten online. Bijna de helft zegt dat de budgetten voor opslagsystemen sinds vorig jaar gelijk zijn gebleven.

Unified storage

Bij grootzakelijke bedrijven wordt in 2011 ongeveer evenveel geld voor dataopslag vrijgemaakt als in 2010. Onderzoeksbureau TheInfoPro zegt dat netwerkgebaseerde dataopslagcapaciteit bij de Fortune 1000-bedrijven dit jaar met 24 procent groeit. Er is hierbij vooral vraag naar unified storage, bijvoorbeeld van EMC en NetApp. 44 procent van de bedrijven zegt meer budget vrij te maken en 31 procent zegt dat de uitgaven stabiel zijn. Deze cijfers komen overeen met onderzoekscijfers uit 2010, aldus TheInfoPro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3970013). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.