Managed hosting door True

Samsung en Apple willen elkaars producten zien

 

Samsung en Apple zijn met elkaar in conflict. De maker van de iPad beschuldigt Samsung ervan dat het onderdelen van de iPad namaakt, waaronder de icoontjes in het besturingssysteem van Apple. Samsung wil op zijn beurt inzage in de nieuwste producten van Apple om in de toekomst te voorkomen dat de producten op elkaar lijken.

De rechtbank in Californië  heeft een verzoek van Apple toegewezen om Samsung te dwingen de nieuwe Galaxy Tab 10.1 en 8.9-inch tablets en de Galaxy S II smartphone te tonen. Samsung heeft op zijn beurt via de rechter aan Apple gevraagd samples van de iPhone 4S, iPhone 5 en de iPad 3 (third-generation iPad) te tonen. Samsung wil deze samples uiterlijk 17 juni in handen hebben.

Apple klaagde in april Samsung  aan omdat het bedrijf van Steve Jobs vindt dat de Galaxy-smartphones en -tablets wel erg veel op de iPhone en iPad lijken, met name de icoontjes in het besturingssysteem waarop de Samsung-producten draaien. Samsung zal het uiterlijk van zijn software aanpassen.

4G

Samsung Electronics introduceert twee nieuwe Galaxy Tab tablets. De Koreaanse fabrikant levert een 8.9-inch en 10.1-inch model. Beide tablets werken op het Android besturingssysteem. Later in het jaar komt er nog een 4G- versie. De nieuwe tablets zijn een aanvulling op de 7-inch Galaxy Tab, die in oktober 2010 op de markt kwam en direct concurreert tmet de Apple iPad. De adviesprijs voor de nieuwe Galaxy Tab 10.1-inch ligt tussen 499 en 599 dollar. Prijzen in euro's zijn nog niet bekend. Later dit jaar komt er een 4G-versie op de markt waardoor gebruikers van sneller internet gebruik kunnen maken. Met 4G-netwerken kunnen gebruikers sneller data downloaden en hierdoor online gebruik maken van videoconferencing en tv-programma's en films bekijken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3969968). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.