Managed hosting door True

Skype kapt met open source-telefonie

 

voip telefoon communicatie

Voice over IP-leverancier Skype, dat sinds twee weken in handen is van Microsoft, is begonnen met afscheid te nemen van open source-partners. De eerste open source-partner die de deur wordt uitgezet is pbx-platformleverancier Asterisk.

Skype heeft zijn samenwerking met telecomleverancier Digium niet verlengd, zo staat op de website van Asterisk te lezen. In deze samenwerking werd het open source-telefoniesysteem Asterisk met diensten van Digium geïntegreerd met Skype. Digium levert uniforme communicatieoplossingen waarmee klanten VoIP-systemen kunnen creëren. Deze zijn gebouwd op het Asterisk-platform en kunnen geïntegreerd worden met software van Skype. Nu geeft Skype geen toestemming meer om zijn software aan die van Digium en Asterisk te koppelen. De samenwerking houdt 26 juli 2011 op. Skype zegt nog twee jaar ondersteuning en onderhoud aan de systemen te bieden. Danny Windham, ceo van Digium, vindt het stopzetten van de samenwerking met Skype een typische vorm van ‘Microsoft proprietary-tactiek'.

Avaya, Cisco, ShoreTel

Wereldwijd gebruiken bedrijven en overheden het gratis verkrijgbare Asterisk voor gebruik van VoIP, ook in Nederland. Door het te integreren met Skype kunnen ze gebruikmaken van goedkope spraak- en videodiensten. Na 26 juli kunnen Asterisk-gebruikers niet meer verbinden met het Skype-netwerk. Skype wordt dan benaderbaar met een gehoste versie van Microsoft's Lync unified communication-systeem, dat deze zomer uitkomt. Skype werkt overigens met meerdere telefoniesystemen via Skype Connect, onder andere met Avaya, Cisco, ShoreTel en Freetalk.

Microsoft kocht Skype voor 8,5 miljard dollar.  Microsoft zal Skype verder integeren in het Windows Phone Mango-platform voor smartphones.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3966627). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.