Managed hosting door True

'Dell, HP en IBM houden NetApp en EMC niet bij'

 

NetApp

De markt voor dataopslag wordt steeds meer gedomineerd door NetApp en EMC. Dit zegt Tom Georgens, ceo van NetApp tijdens de presentatie van de goede vierdekwartaalcijfers over het gebroken boekjaar 2011. Volgens Georgens kunnen serverleveranciers zoals HP, Dell en IBM de snelle, innovatieve dataopslagtechnologie van NetApp en EMC niet meer bijhouden. Klanten kiezen volgens Georgens steeds vaker voor NetApp, omdat de storagetechnologie ingezet kan worden voor virtualisatie en cloud computing.

Volgens Georgens doen grote serverleveranciers hun best om innovatieve dataopslagtechnologie binnen te halen. Zo nam HP in 2010 3Par over. Dell haalde vorig jaar Compellent binnen. Maar volgens Georgens zijn het NetApp en zijn rivaal EMC die continu steeds meer marktaandeel pakken. Volgens Georgens zijn NetApp en rivaal EMC succesvolle bedrijven omdat ze veel investeren onderzoek, ontwikkeling en samenwerking.

Volgens Georgens kopen klanten alleen nog storage bij HP, Dell of IBM als ze ook servers moeten hebben. Maar dat gebeurt steeds minder, omdat klanten zien dat er meer keuzes zijn op het gebied van storage. Dat merken de grote serverleveranciers, hun klanten kopen vaker storagetechnologie en gecombineerde oplossingen van andere innovatieve leveranciers, zoals NetApp en EMC. Klanten zien dat deze levenciers nauw samenwerken met andere grote ict-giganten. Zo werkt NetApp met zijn FlexPod-architectur samen met Cisco en VMware. Ook werkt NetApp nauw samen met Microsoft, Citrix, SAP en Accenture.

FAS en Engenio

NetApp werkt overigens ook samen met IBM, dat de FAS en Engenio-storagesystemen in oem-verband verkoopt. Engenio wordt ook in oem-verband verkocht via Dell en Teradata. Georgens ziet veel in een nauwere samenwerking met datawarehousespecialist Teradata. Concurrent EMC heeft al datawarehousing-technologie ingekocht door Greenplum over te nemen. Georgens zei ook dat de concurrent zich onderscheidt met de VNX unified-storagesystemen en op het gebied van Flash-technologie in dataopslag, zoals Project Lightning waarbij een nieuwe pcie/flash-gebaseerde server cache-technologie wordt ontwikkeld, waarmee data sneller kan worden opgeslagen en opgevraagd.

Vierde kwartaalcijfers en jaaromzet 2011

NetApp boekte in het vierde kwartaal een omzet van 1,4 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog 1,1 miljard dollar. De winst bedroeg 160 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 145,1 miljoen dollar. NetApp haalde over hete hele gebroken boekjaar 2011 een omzet van 5,1 miljard dollar. Dat is ruim 1 miljard dollar ofwel 30 procent meer dan de 3,9 miljard dollar omzet in 2010. De winst bedroeg 671,1 miljoen dollar. Een jaar eerder bedroeg de winst 400,4 miljoen dollar. NetApp verwacht in het eerste kwartaal van zijn fiscale boekjaar 2012 een omzet van 1,5 miljard dollar te halen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3966606). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.