Managed hosting door True

Automatiseerder benoemt nieuwe CFO

Logica neemt Grupo Gesfor over

 

Automatiseerder Logica heeft de Spaanse ict-dienstverlener Grupo Gesfor overgenomen voor zo'n 31,5 miljoen euro. Het bedrijf wil hiermee zijn Europese klanten die actief zijn in Spanje en Latijns-Amerika beter kunnen bedienen. Bij Gesfor werken 1200 mensen die in 2010 een omzet genereerden van 64 miljoen euro. Verder maakte Logica bekend een nieuwe financieel directeur te hebben aangesteld in de persoon van Himanshu Raja.

Naar verwachting zal Gesfor in 2012 bijdragen aan de winst van Logica. Volgens bestuursvoorzitter Andy Green vormt de Spaanse markt voor veel multinationals een thuismarkt en een belangrijke afzetmarkt voor diverse Europese klanten. Met de inlijving van Gesfor, dat diensten levert op het vlak van beveiliging, business intelligence, content management en personeelszaken, kan Logica dit soort bedrijven op ict-gebied beter bedienen. Bovendien versterkt Logica zich via Gesfor in Latijns-Amerika, een groeimarkt op ict-gebied.

In 2005 nam het toen nog LogicaCMG geheten bedrijf de Portugese ict-dienstverlener Edinfor over. Dat bedrijf was ook actief in Spanje en Brazilië.

CFO

De benoeming van Himanshu Raja tot chief financial officer (cfo) zal ingaan op 5 september 2011. Raja neemt de plek in van Seamus Keating die eind 2010 is benoemd tot topman van Logica Benelux. Met Keating is afgesproken dat hij de cfo-functie nog bekleedt totdat zijn opvolger is benoemd en ingewerkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3958731). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.