Managed hosting door True

Microsoft komt in 2012 met Windows 8

 

Het nieuwe Windows besturingssysteem Windows 8 komt in 2012 op de markt. Dit zegt Steve Ballmer, ceo van Microsoft, tijdens de Microsoft Developers Conference voor Japanse softwareontwikkelaars in Tokyo. Analisten hadden al eerder verwacht dat Windows 8 in 2012 beschikbaar zou komen, maar nu wordt dat ook officieel bevestigd.

De opvolger van besturingssysteem Windows 7 ondersteunt niet alleen de x86-chips van Intel en AMD, maar ook chips die werken op basis van de ARM-instructieset. Ook worden in de toekomst de energiezuinige 'system-on-a-chips' van onder meer Nvidia, Qualcomm, and Texas Instruments door Windows ondersteund.

350 miljoen Windows 7-licenties

Microsoft hoopt met Windows 8 zijn positie op de smartphone-, netbook- en tabletmarkt te versterken. Windows 8 volgt Windows 7 op, dat in juli 2009 werd geïntroduceerd. In 2011 hoopt Microsoft ruim 350 miljoen Windows 7-licenties te verkopen, zo zei Ballmer tijdens zijn speech in Tokyo.

Intel

Er komt steeds meer nieuws over Windows 8 naar buiten. Eerder zei Intel-directielid Renee James dat Microsoft verschillende versies van Windows 8 in petto heeft voor Intel-pc's en ARM-gebaseerde mobiele apparaten zoals tablets. Naar verluidt laat Microsoft een tipje van de Windows 8-sluier zien tijdens de All Things Digital D9 conferentie in het Calfornische Rancho Palos Verdes, dat 31 mei begint. Steven Sinofsky, baas van Microsoft's Windows divisie, is daar één van de sprekers. Verwacht wordt dat er een Windows 8 tablet interface wordt gedemonsteerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3957638). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

De tablet UI versie zou ook eerder komen. W8 met Metro UI. Volgende week dus hopelijk meer details.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.