Managed hosting door True

Citrix koopt VDI-specialist Kaviza

 

Lokale desktopvirtualisatie

Softwareleverancier Citrix Systems neemt voor een onbekend bedrag Kaviza over. Kaviza levert een vdi-in-a-box appliance voor desktopvirtualisatie in het mkb. Kaviza werd al verkocht op de Nederlandse markt.

Vdi-in-a-box biedt volgens Citrix veel functionaliteit die nodig is voor het uitrollen en het beheren van virtuele desktops. De virtual appliance van Kaviza werkt op low-end servers, waardoor kleinere organisaties de kosten en complexiteit van hun vdi-omgeving kunnen verlagen. Kaviza wordt onder andere gebruikt door onderwijsinstellingen en kleinere bedrijven die geen budget hebben voor grootschalige virtualisatie van hun datacenter. Zo kunnen bijvoorbeeld hub-pc's sneller migreren naar het besturingsssyteem Windows 7, met de mogelijkheid om deze direct aan te bieden via een virtuele omgeving.

Kaviza is in staat om meerdere desktopvirtualisatieservers in een grid te verbinden. Dat levert volgens virtualsiatie-experts schaalbare cpu-prestaties en schaalbare storage. Kaviza gebruikt geen gedeelde storage area network (san). De lokale dataopslag wordt door Kaviza tussen de servers onderling gerepliceerd. Op de servers kan zowel VMware als Citrix XenServer gebruikt worden.

Microsoft

Citrix en het Californische Kaviza werkten al nauw samen, omdat Citrix geen complete vdi-oplossingen voor het mkb had. De vdi-in-a-box was al geïntegreerd in Citrix's hdx-protocol voor lan- en wan-omgevingen. Het hdx-protocol zorgt voor betere applicatiebeschikbaarheid op virtuele desktops en mobiele apparatuur. De komende twee maanden werkt Citrix aan een 'rebranding' van Kaviza. Ict-dienstverleners kunnen vanaf 1 juli 2011 Kaviza aanbieden aan Citrix-klanten. Kaviza-technologie zal ook worden betrokken in de samenwerking tussen Citrix en Microsoft op het gebied van desktopvirtualisatie.

Nederland

Kaviza werd opgericht in 2009 door virtualisatiespecialisten van HP en IBM. De vdi-oplossing wordt in Nederland gedistribueerd door SecureComm International en onder andere aangeboden door ict-dienstverlener Windmark.

Hoe werkt Kaviza

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3957600). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.