Managed hosting door True

Bull en TCS beheren kritische ICT Eurocontrol

 

Eurocontrol, de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart, heeft het beheer van zijn bedrijfskritische systemen uitbesteed aan een consortium van Bull en Tata Consulting Services (TCS). Het vijfjarige contract met een optie tot verlenging met twee jaar heeft een waarde van 43 miljoen euro. Naast het beheer zijn in het contract ook afspraken opgenomen over maatwerkontwikkeling, testen en advisering over een effici├źnter beheer van de applicatie-omgeving.

Het maatwerksysteem van Eurocontrol waar Bull verantwoordelijk voor wordt, staat in voor het beheer van alle luchtvaartverkeer in Europa, het vastleggen en optimaliseren van de vliegroutes, het controleren van vluchtplannen en het verzekeren van de veiligheid in het hele Europese luchtruim. Volgens Bull is het een bijzonder belangrijk systeem, met een groot volume aan data en een hoge graad van beveiliging.

Eurocontrol schreef een aanbesteding uit voor de applicatie-opdracht. Bull en TCS trokken hierin samen op als het consortium 2Gether. Bull is hoofdaannemer, TCS levert in de rol van onderaannemer diensten op het gebied van projectmanagement en brengt kennis van de luchtvaartsector en verkeersleidingsystemen in.

Centraliseren

Het beheer en de aanpassingen van de bedrijfskritische systemen van Eurocontrol zaten verdeeld over een vijftiental partners. Eurocontrol wil deze opzet door middel van de nieuwe uitbesteding vereenvoudigen en het beheer in handen liggen van één partij. De luchtvaartverkeersleider verwacht hierdoor een betere, efficiëntere en goedkopere dienstverlening te krijgen. Bull richt een softwarefabriek in om de migratie in goede banen te leiden. Het nieuwe beheermodel is gebaseerd op een dienstencatalogus en vaste prijzen in plaats van uurtje, factuurtje. Het contract bevat ook afspraken over de verdere ontwikkeling van applicaties, het inzetten van extra personeel en optionele ondersteunende diensten.

Het consortium neemt ongeveer zeventig mensen over van verschillende dienstenleveranciers en kan mogelijk ook aan andere afdelingen van Eurocontrol diensten aanbieden. Daarnaast wordt Bull verantwoordelijk voor het rekruteren van diverse Java-, C++- en ADA-ontwikkelaars en andere profielen.

Infrastructuurbeheer

Eurocontrol sloot in juli 2009 een nieuw uitbestedingscontract voor infrastructuurbeheer af met een consortium, bestaande uit Siemens IT Solutions and Services, Getronics, BT Global Services en Cronos. Die opdracht heeft een waarde van ongeveer honderd miljoen euro en een looptijd van vijf jaar met twee keer de mogelijkheid tot verlenging met een jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3951689). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.