Managed hosting door True

Software AG neemt Terracotta over

 

Software AG neemt Terracotta over, specialist in 'in-memory'- en open source-cloudtechnologie. Terracotta heeft ook de de facto standaard voor caching voor enterprise Java in huis. Hierdoor zegt Software AG in staat te zijn om meer cloudoplossingen te leveren en de prestaties van zijn business process excellence-oplossingen te verbeteren.

De Terracotta-technologie vormt de basis voor de cloudoplossingen van Software AG. De in-memory-technologie zorgt ervoor dat ict-afdelingen sneller grote massa's data kunnen opvragen en analyseren dan bij traditionele diskgebaseerde systemen. Software AG, dat zelf software bouwt om businessprocessen te automatiseren en verbeteren, wil de technologie van Terracotta dan ook integreren in het eigen productportfolio om zo het cloudaanbod dat het in huis heeft te verbeteren. Het bedrijf ziet zich daarmee op termijn transformeren in een platfom as a service (PaaS)-speler. De eerste gezamenlijke producten zullen eind 2011 op de markt komen.

Ontwikkelcentra

Terracotta is opgericht in 2003. Het bedrijf is niet-beursgenoteerd en telt 55 medewerkers die actief zijn in ontwikkelcentra in San Francisco en New Delhi. De financiële details van de overname werden niet meegedeeld. Terracotta haalde in het verleden al zo'n 23 miljoen dollar op bij verschillende investeerders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3951501). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.