Managed hosting door True

iPad van Apple heeft de voorkeur

Tablets vinden hun weg naar bedrijven

 

Steeds meer bedrijven zullen de komende twee jaar tablets in gebruik nemen. Volgens een onderzoek onder 450 ict-beslissers, uitgevoerd door de Amerikaanse cloud computing-provider Model Metrics en Dimensional Research, is 78 procent van plan binnen twee jaar tijd tablets in bedrijfsomgevingen te gebruiken. Dat zijn met name Apple iPads.

De discussie dat bedrijven wel of geen tablets moeten gebruiken is niet meer aan de orde, aldus Model Metrics. Wat wel aan de orde is, is hoe tablets binnen bedrijven optimaal gebruikt kunnen worden. Iets meer dan de helft van de ondervraagde ict-beslissers heeft nog geen idee hoe een tablet binnen een bedrijfsomgeving optimaal gebruikt moet worden.

De bedrijven hebben wel een idee welk type tablet ze in huis halen. Van de 450 ondervraagde ict-beslissers zegt 83 procent dat ze Apple iPad-tablets gaan aanschaffen. Daarna volgen tablets die werken op Google Android, gevolgd door de Windows-tablets.

Hr en erp

Wat merk betreft willen de respondenten het liefst een Apple iPad, omdat deze de meeste productiviteitstools heeft, veilig is en een mooi uiterlijk heeft. Daarnaast is de iPad geschikt voor zakelijke applicaties voor account managers, diensten, erp, financiële zaken, inkoop- en verkoop en human resource (hr).  Een deel van de respondenten geeft aan interesse te hebben in andere tablets. Dat zijn onder andere de BlackBerry PlayBook, HP Slate, Motorola Xoom en Dell Streak. Bijna 85 procent van de ondervraagden zegt dat notebooks in gebruik blijven en dat de tablets vooral complementair zijn.

Directie en managers

Model Metrics en Dimensional Research benadrukken in hun onderzoek dat op dit moment de markt voor zakelijk gebruik van tablets nog niet rijp is. Bijna een kwart van de ondervraagden heeft tot nu tablets in gebruik genomen. In bijna de helft van de gevallen kopen de werknemers er zelf eentje en nemen ze deze mee naar het werk. Binnen het bedrijf gebruiken vooral managers en directieleden een tablet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3950963). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Dit onderzoek zal er over een half jaar heel anders uit zien. Nu kent zeker meer dan 70% alleen de iPad.
Dat benvloedt de keuze uiteraard heel sterk. Over een half jaar kent men ook Android 3/HoneyComb en welke apps hiervoor dan op de markt zijn. Citrix en Cisco hebben hun apps klaar staan per 8 juni bij introductie van de Samsung Tab 10.1. Daarnaast is dan bekend wat Microsoft met Windows 8 Tablet gaat brengen.

Kop had beter kunnen zijn: Apple iPad vindt zijn weg naar bedrijven

@cc de topic gaat ook niet over Ipad's maar over tablets in het algemeen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.