Managed hosting door True

Rijk opent website voortgang ICT-projecten

 

Op de website www.rijksictdashboard.nl is de voortgang van grote ict-projecten en ict-projecten met een hoog risicoprofiel bij de rijksoverheid te volgen. Ook is informatie te vinden over doorlooptijden, uitgaven en herijkingen. Het dasboard is geïnspireerd door de site waarop de Verenigde Staten de federale ict-projecten presenteert. De projecten worden minimaal één maal per jaar geactualiseerd. Elke minister is zelf verantwoordelijk voor het actualiseren van het dashboard.

Het overzicht dat het dashboard geeft is gebaseerd op het overzicht uit de Jaarrapportage bedrijfsvoering 2010 dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft uitgebracht. Een belangrijk onderdeel hiervan is de rapportage over de voortgang en status van grote en risicovolle ict-projecten. Dit overzicht wordt één keer per jaar vrijgegeven. Het dashboard pretendeert echter een actuele status te kunnen geven. Als de schattingen van de meerjarige projectkosten en/of de geschatte einddatum gedurende de looptijd van een project worden aangepast en door de opdrachtgever goedgekeurd zijn, worden deze als herijking vermeld en toegelicht op de website.

Het dasboard wil verder per project aanvullende informatie bieden, zoals de resultaten van kwaliteitstoetsen of relevante correspondentie met de Tweede Kamer. Alles staat of valt echter met de discipline van de ministeries: zij zijn verantwoordelijk voor het actualiseren van de projectgegevens.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3950952). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.