Managed hosting door True

SAP en HDS sluiten technisch pact

 

Samenwerken

Opslagleverancier Hitachi Data Systems (HDS) en bedrijfssoftwareleverancier SAP gaan intensiever samenwerken op technisch en strategisch vlak. Er wordt een competentiecentrum ingericht voor de uitwisseling van technische kennis. Dat moet de samenwerking tussen de hard- en software van beide leveranciers verbeteren. Daarnaast bundelen de marketing- en verkoopafdeling van beide leveranciers de krachten op zoek naar grote klanten.

De samenwerking is gericht op bestaande en nieuwe oplossingen voor cloud computing, storage virtualisatie, erp en information lifecycle management (ilm).

SAP werkt samen met verschillende hardwareleveranciers. In de filosofie van het softwarebedrijf moeten klanten altijd zelf kunnen kiezen op welke hardware hun bedrijfssoftware draait. Om te zorgen dat de hardware en software goed samenwerken, is het nodig om samen met de hardwareleverancier te kijken naar technische specificaties.

SAP ziet weinig in de filosofie van rivaal Oracle die naast software ook hardware levert. Volgens SAP leidt dat tot leveranciersafhankelijkheid. Oracle stelt dat één leverancier voor hardware en software juist wenselijk is doordat de leverancier dan programmatuur en apparatuur levert die ontwikkeld is om samen te werken. De bedrijven steggelen over de beste strategie als ict-leverancier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3948259). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.