Managed hosting door True

Uitval datacenter kost 4000 euro per minuut

 

Wanneer een datacenter uitvalt, kost dat gemiddeld bijna vierduizend euro per minuut. Een uitval duurt gemiddeld ruim anderhalf uur. De kosten lopen dan op naar 350.000 euro. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van het Amerikaanse Ponemon Institute en Emerson Network Power, leverancier van energiesystemen voor datacenters. Samen namen ze 41 grote datacenters onder de loep.

Uit het onderzoek ‘Understanding the Cost of Data Center Downtime: An Analysis of the Financial Impact of Infrastructure Vulnerability' blijkt  dat datacentermanagers en cto's wel goed door hebben dat een uitval tot hoge kosten en weglopende klanten leidt, maar dat ze niet altijd weten dat er indirecte kosten bijkomen wanneer servers, netwerken en dataopslagsystemen uitvallen. Een uitval kan onder andere leiden tot het verlies van bedrijfskritische data, verminderde arbeidsproductiviteit, het wegvallen van vertrouwen van klanten en aandeelhouders en juridische stappen van benadeelden.

7700 euro per minuut

Volgens het onderzoek duurt een uitval gemiddeld negentig minuten. Dat kost 350.000 euro, ofwel bijna vierduizend euro per minuut. De kosten kunnen hoger worden voor klanten en bedrijven die geheel afhankelijk zijn van een datacenter: ruim 7700 euro per minuut, aldus het onderzoek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3948238). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.